Indul a nyári szünet

Hagyományosan nagyszabású gyermeknappal kezdődik a vakáció a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény hálózatában nevelkedőknek

csoportkép Atanáz püspökkel

A nyárnyitó rendezvényt most is Abaújszántón rendezték meg, a szeszélyes időjárás miatt fedett helyre költözve, az Ilosvai Selymes Péter Általános Iskolában. A változatos programok így sem maradt el, ki-ki érdeklődésének megfelelően választhatott a változatos kreatív foglalkozásokból, részt vehetett ügyességi feladatokban , vagy éppen különböző foglakozásokkal ismerkedhetett meg.

kézműveskedés

A rendezvény most is közös imádsággal, imaórával kezdődött Orosz Atanáz püspök és Tyukodi Attila atya vezetésével. Ivancsóné Hajas Ágnes, a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény igazgató asszonya Osváth Erzsébet verséből idézve kívánt jó szórakozást minden résztvevőnek.: Hadd legyen ez a nap egy nagy örömének! Ezt kívánom én a világ minden gyermekének.”

Ataáz püspök

Az intézményben nevelkedő tehetséges gyermekek produkcióiból állt össze a gyermeknapi műsor zenés produkciókkal, versekkel, színpadi jelenetekkel, a közös énekléssel.

díjátadás

Az elmúlt tanév során valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt elért gyermekek Atanáz püspöktől vehették át jutalmunkat. Jutalmazták a kitűnő tanulmányi eredményt, a példamutató magatartást, és a versenyeredményeket is. Negyvenkét gyermek részesült elismerésben, nem csak általános iskolás korúak, de középiskolások és utógondozottak is.

Lunda zenekar

A mostani gyermeknapon hangozott el először a Zotikosz Himnusza. A szöveg szerzője az egyik nevelésbe vett gyermek, a tavalyi himnuszíró pályázat nyertese. A zenét a Lunda zenekar szerezte, és ők is adták elő a rendezvényen.

GwM

A nap várva várt sztárvendége G.w.M volt. A zeneszerző a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Versenyen is találkozott Zotikoszos gyermekekkel, akik kiemelkedően szerepeltek ott is.

játék

Reméljük minden védelembe vett gyermek számára ilyen önfeledt és változatos lesz az előttük álló nyári szünet is.

 

Címkék