Indul a nyár

Színes programokkal teli találkozóval zárták a tanévet és nyitották meg a vakációt a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény gondozottjai június 16-án.

színpadkép

A régi, garadnai helyszín már kicsinek bizonyult a csaknem kilencszáz fősre tervezett nyárnyitó gyermeknapi programnak, így most az abaújszántói sportpálya telt meg gyermekzsivajjal. 

Idén tavasszal a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény új egységekkel bővült. Tiszaújváros és környékén élő nevelőszülők és gyermekek is ehhez körzethez tartoznak immár, csaknem százan.

Atanáz püspök

„Minden évben ez egy olyan alkalom, ahol mindannyian találkozhatunk, és minden gyermek átélheti, hogy most minden figyelem középpontjában ők állnak.” – mondta köszöntőjében Atanáz püspök, később arra is rávilágított, hogy az evangéliumban is több helyen olvashatunk arról, amikor Jézus egy-egy gyermeket áld meg vagy emel ki a sok körülötte lévő személy közül, „hisz ilyeneké a mennyek országa.” (Mt 19,14)

A találkozót most is imádsággal, a III. imaórával kezdték, amit Orosz Atanáz püspök, Tyukodi Attila atya és Dudás László atya vezettek.

a színpadon

Az idei forgatag megszervezését a hernádvécsei szakmai egység vállalta, az ott élő gyermekek kis műsorral készültek erre az alkalomra. Idén is elismerésben részesültek azok, akik az éppen befejeződő tanév során valamilyen téren – akár csak korábbi önmagukhoz képest – kimagasló teljesítményt nyújtottak. Kiváló tanulmányi eredményért, példamutató szorgalomért, a közösségért végzett odaadó tevékenységért, kimagasló versenyeredményért, sikeresen megszerzett szakmai vizsgákért, sporteredményekért kapott díjakhoz Atanáz püspök és az intézmény igazgatója, Ivancsóné Hajas Ágnes is gratulált mind a harminchét gyermeknek.

Atanáz püspök

Felsorolni is igen hosszú lenne azt a rengetegféle programot, ami szerte a sportpályán és a körülötte felállított sátrakban várta a gyermekeket, az ügyességi és sportversenyektől kezdve a kreatív tevékenységeken át a szórakoztató játékokig minden. Lehetett lovagolni, kisvonaton utazni teqballozni, szőni-fonni, szélforgót készíteni, vagy éppen Szűcs Béla atyától arcfestést kérni. A felnőttek akár az egészségsátorba is benézhettek. Nagy izgalom előzte meg, ki is lesz a meglepetésvendég; Oláh Gergő énekes dalaira rophatták a táncot délután.

zumbázók

Sok gyermek hosszú idő után talált rá egy-egy régebbi ismerősére, rég nem látott barátjára, s akadt olyan is, aki 7 év után most talált rá – már-már elfelejtett – testvérére, aki egy másik településen élt.

Kívánjuk, hogy minden védelemben élő gyermek számára a nyári vakáció is ilyen programokkal teli és önfeledt legyen, mint amilyen ez a gyermeknapi találkozó volt.

FÉNYKÉPEK

Címkék