Ifjúsági Világtalálkozó - Krakkó, 2016

2016. július 25. és 31. között Krakkóban kerül sor a következő Ifjúsági Világtalálkozóra, mottója: „Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak.” (Mt 5,7)

Logó

A világtalálkozó arra ösztönzi a fiatalokat, hogy hitüket egymással megosszák, közösen ünnepeljenek, és együtt gondolkodjanak – idén az irgalmasság témájáról. Az ifjúsági világtalálkozók középpontjában a pápával való találkozás, a vele való közös imádság áll – Krakkóban július 28-án fogadják majd a fiatalok a városba érkező, velük zarándokló Ferenc pápát. A szervezők mintegy 2,5 millió 18 és 35 év közötti katolikus fiatal résztvevőt várnak Lengyelországba, köztük természetesen több ezer magyar fiatalt is.

A központi krakkói eseményeket 2016. július 20. és 25. között egyházmegyei előtalálkozók előzik meg, melyen egyházmegyénk csoportja is részt vesz.

További információk a találkozó magyar nyelvű honlapján (www.krakko2016.hu) találhatók, vagy a, Miskolci Egyházmegye ifjúsági referensénél is lehet érdeklődni: Fedor Péter, fedorpet@freemail.hu. A regisztrációs felület februárban nyílik meg.

Címkék