Ifjúsági konferencia a Gulág Emlékév alkalmából

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói előadóként vehettek részt a GULÁG Emlékév alkalmából szervezett ifjúsági konferencián Kecskeméten.

Lakatos Laura, Tizedes Márk

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói - Lakatos Laura (11.a) és Tizedes Márk (12.a) - előadóként vehettek részt a GULÁG Emlékév alkalmából szervezett két napos ifjúsági konferencián Kecskeméten.

A Kecskeméti Katona József Múzeum rendezte meg a „Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévének” keretében – a GULÁG Emlékbizottság támogatásával – a két napos, országos diákkonferenciát és workshop-ot. A rendezvénysorozat keretében túlélők, történészek előadásait hallgathatták meg az érdeklődök.

A konferencia első napján mutatták be annak a történelmi emlékversenynek a pályamunkáit is, amelyre középiskolás csapatok jelentkezhettek. Az edelényi gimnazistákat az országos GULÁG-versenyen elért második helyezésük kapcsán hívták meg a konferenciára, amelyen kiváló lehetőségük nyílt újabb ismeretszerzésre , valamint iskolájuk, a versenyhez szükséges munkájuk és a versenyfeladatuk bemutatására.

ifjúsági konferencia