Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat 2016

Ha nyár, ha augusztus, akkor Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat!

tornacipőHa nyár, ha augusztus, akkor Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat!  Idén is közös utazásra hívunk benneteket. Közös útra az irgalmasság jegyében. A Ferenc pápa által erre az évre meghirdetett Irgalmasság Évének részeként, mi az irgalmas szamaritánussal járhatjuk végig idei gyalogos zarándoklatunkat. Jó, ha elolvasod a Bibliából, Lukács Evangéliumának 10. fejezetéből a 25-37 - versig terjedő szakaszt.

Idén is közös utazásra hívunk benneteket. Közös útra az irgalmasság jegyében. A Ferenc pápa által erre az évre meghirdetett Irgalmasság Évének részeként, mi az irgalmas szamaritánussal járhatjuk végig idei gyalogos zarándoklatunkat. Jó, ha elolvasod a Bibliából, Lukács Evangéliumának 10. fejezetéből a 25-37 - versig terjedő szakaszt.

Zarándoklatunk idei jelmondata a történet alapján: „Menj és tégy te is hasonlóképpen”!

Ehhez kapcsolódóan a zarándoklat napjainak témái a következők:

08.07. Vasárnap, SzikszóKezdődik a Kaland, Krisztussal

08.08. Hétfő, SzerencsÚton vagyunk

08.09. Kedd, RakamazKifosztottság

08.10. Szerda, Nyírszőlős Ránk talál az irgalmas Megmentő

08.11. Csütörtök, Nyíregyháza Barátság születik

08.12. Péntek, NapkorA gyógyulás útján

08.13. Szombat, MáriapócsBiztonságban

Gyalogosan megyünk, ezért szükséged lehet legalább egy váltás cipőre, polifómra, hálózsákra, és egy nagy adag jó kedvre. Fesztivál is szerepel a programjainkban, de az nem pusztán egy buli, sokkal több ennél, ZARÁNDOKLAT!

Gyalogosan megyünk, hogy több időnk legyen önmagunkra, egymásra, és Krisztusra. Jobban el lehet így fáradni, mint ha járművekkel utaznánk, de jobban át is érezhetjük így, hogy mit jelent az, amikor irgalmasságra szorulunk. S hogy miként láthatjuk meg a másikban az irgalomra szorulót.

Gyalog megyünk, napsütésben, olykor esőben, de mindig hittel és céltudatosan. Előre szólunk, nem lesz mindenhol Wifi! De ha a lelked egyik olyan funkcióját használod, amely az egész mindenséget létrehozó és fenntartó Erő felé nyitott, akkor olyan új applikációkat tölthetsz le szabadon mozgó, a döntés szabadságával bíró mobil-lényedre, amely segít majd neked, hogy az élet útján tudd, hogy milyen utcákba érdemes, vagy nem érdemes befordulni.

Indulj el velünk, hogy az Irgalmas Krisztus szeretetét megtapasztalva, Te is hasonlóképpen viselkedj majd embertársaiddal, ahogyan a szamaritánus!

Jelentkezni lehet, a www.ifjusagizarandoklat.hu weboldalon vagy erre a linkre kattintva: http://www.ifjusagizarandoklat.hu/jelentkezes-2016

Érdeklődni a +36 (30) 768 7821-es telefonszámon vagy a hepi@hd.gorogkatolikus.hu email címen lehet.

Szeretettel várunk!

 

Az irgalmas szamaritánus. Lk 10,25-37

25Egy törvénytudó felállt, hogy próbára tegye. „Mester – szólította meg –, mit tegyek, hogy eljussak az örök életre?” 26Megkérdezte tőle: „Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod?” 27Így válaszolt: „Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat.” 28„Helyesen feleltél. Tégy így, és élni fogsz!” – válaszolta neki. 29De az igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: „Kit tekintsek felebarátomnak?” 30Erre Jézus átvette a szót: „Egy ember Jeruzsálemből Jerikóba ment. Rablók kezébe került. Ezek kifosztották, véresre verték, és félholtan otthagyták. 31Történetesen egy pap tartott lefelé az úton. Észrevette, de elment mellette. 32Ugyanígy közeledett egy levita is. Látta, de továbbment. 33Végül egy szamariainak is arra vitt az útja. Amikor meglátta, megesett rajta a szíve. 34Odament hozzá, olajat és bort öntött a sebeire és bekötözte, magát az embert pedig felültette teherhordó állatára, elvitte egy fogadóba és ápolta. 35Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak ezzel a kéréssel: Viseld gondját, és ha többet költenél, visszatérve megadom neked. 36Mit gondolsz, e három közül ki volt az igazi felebarátja annak, aki a rablók kezébe került?” 37„Aki irgalmas szívű volt iránta” – felelte. Jézus így folytatta: „Menj és tégy te is hasonlóképpen.”

Görögkatolikus Metropólia

Címkék