HÁZAS-7-PRÓBA

"Veled kiteljesedve!"
8. nap 2017. február 19.
Örömmel közlöm, kedves Mindnyájatokkal, hogy Házas7 Próbás házaspárok vagytok! Mit is jelent ez? Semmi egyebet mint azt, hogy örüljetek annak, hogy Valaki odafentről egymásnak teremtett Titeket és Ti erre igent mondtatok. Legyetek akár fiatal házasok akár az élet által megedzett aranylakodalmasok, a lényeg az, hogy örüljetek egymásnak. Ma és minden pillanatban mosoly legyen a szívetekben és az arcotokon: Veled kiteljesedve, egy életen át....

Kérjük osszátok meg velünk a "Szeretlek mert......" kezdetű gondolataitokat, mert ezeket szeretnénk az Egyházmegyei honlapon megjelentetni, hogy ilyen formán is tanúságot tegyünk a házasság szentsége mellett.
A gondolataitokat a csalad@mi.gorogkatolikus.hu email címre küldjétek el. Az idézetek természetesen név nélkül az adatvédelmi szabályokat betartva kerülnek felhasználásra.

jegyespár

7.nap, 2017. február 18.
"Vallomások"
Házastársunkkal nem magányos szigetként élünk a világban. Körülvesznek minket gyermekeink, családtagjaink, barátaink. Fontos, hogy velük is megfelelő időt töltsünk. Legyen a mai nap a pihenés napja töltsük a napot családtagjainkkal, barátainkkal. Mindezeken túl köszönjük meg a házasságainkat megerősítő Istennek az elmúlt hét lehetőségeit, amellyel közelebb kerülhettünk egymáshoz. Szerelmünket, szeretetünket mondjuk el egymásnak is, valahogy így: Köszönöm neked........
 

6. nap, 2017. február 17.


Tisztázzuk!
Párkapcsolatunkban, ha egy irányba nézünk is, biztosan van olyan momentum, amit a másik nem néz jó szemmel, ami miatt hátrányban érzi magát, zavaró számára, vagy tüske maradt a lelkében, de nehezen beszél róla. Ma merjünk erről beszélni! Csak egy-egy negatív dolgot válasszunk! Higgadtan megfogalmazott véleményünket a másik el tudja fogadni, sőt egy bocsánatkérés lelki terheinktől is megszabadít. Kapcsolataink sérülékenyek, vigyázzunk rá!

 

5. nap, 2017. február 16.


"Ezt jól kifőztük!"
Tudjuk jól, milyen fontos, hogy együtt egy irányba nézzünk. Megnyugtató érzés, hogy a jövőnkről céljainkról együtt gondolkodunk. Próbáljatok ma időt szánni arra, hogy közösen főzzetek valamit, közben pedig beszélgessetek és szövögessétek együtt terveiteket.

 

4. nap, 2017. február 15.


"Ajándék vagy számomra!"
Az évek alatt egyre jobban megismerjük egymást. Tudjuk mire vágyik a másik, és nagyjából azt is, amivel a másik idegeire megyünk. Jól tudjuk azonban, hogy házasságunk gyakran tartogat meglepetéseket is, ezek bearanyozzák mindennapjainkat.
Válj ma igazi ajándékká párod számára, kedveskedj neki apró meglepetéssel!

 

 

3. nap, 2017. február 14

.
„Kéz a kézben!”
Tegyünk ma egy rövid sétát együtt! Szükségünk van arra, hogy érezzük egymás közelségét. Csak TE és ÉN…és VELED kiteljesedve MI vagyunk. Csak andalogjunk kéz a kézben (fontos a kézfogás!). Felejtsük el a hétköznapot, emlékezzünk vissza legelső közös sétánkra, és mutassuk meg a világnak, hogy összetartozunk. Életünk példájával mondjuk el mindenkinek, hogy jó házasságban élni.

2. nap, 2017. február 13.


 "A Tiéd vagyok!"
A hétfőt csak Ti tudjátok bearanyozni egymás számára. Szánjatok ma időt arra, hogy az átlagosnál legalább fél órával több időt töltsetek egymás társaságában. Idézzétek fel közös emlékeiteket és ami a legfontosabb, szövögessétek közös terveiteket. Egy tea és kávé mellett, érezzétek jól magatokat. /Csak pozitív dolgokról eshet szó!!/

 

1. nap, 2017. február 12.
"Köszönöm, hogy sosem hagysz egyedül...."

Induljon HÁLAADÁSSAL a Házas7-Próba. Szánjunk ma időt arra, hogy az Eltévedt Fiúhoz hasonlóan mi is visszatérjünk az Atyai házhoz és az irgalmas Istennek megköszönjük mindazokat, amivel szerelmünket megajándékozta. A találkozás örömét, a közeledés küzdelmét, a mindennapok harmóniáját. Adjunk ma hálát a Szeretet Istenének, hogy "egymásnak teremtett minket" és köszönjük meg párunknak a türelmet és a megbocsátó szeretetet. Imádkozzunk ma együtt, egymásért!
 

Címkék