Hálával teli év vége

Jelentős fejlesztések, felújítások sora ért véget Felsőzsolcán. Év végéhez közeledve mindezekért ünnepi Szent Liturgián adott hálát a közösség.

hálaadás

Egy évtizede kezdődött a templom szinte teljes felújítása. Tetőcsere, villanyvezeték kicserélése, kívül-belül festés következett. A megszépült templomba új oltár, új padok készültek és egy új gyóntatófülke is. A padokba infrafűtést szereltettünk.

A szentély falára új festésű ikonok kerültek. Körülbelül egy éve „karácsonyi ajándékként” a templomba teljesen egységes, gyönyörű szőnyegek kerültek a hívek nagylelkű adományából. Nagyon jó érzés volt a fenyők illata mellett az új szőnyegek illatát is érezni.

a templomban

Templomunknak ez a szépsége és tisztasága még jobban ösztönzött bennünket a lelkünk megtisztítására is.

A főbejárat fölé igényesen megtervezett és kivitelezett előtető épült. Fölötte két új színes ólomüvegablak kép, „egy áldó Krisztus, és a Szűz a jellel” került. Ez a két üvegablak esténként ki van világítva, ezzel is figyelmeztet az esti imára.

A templom felújítása után a parókia tetőszerkezetének és cserépfedésének teljes cseréje következett.

a parókia

2022. október elején kezdődött a cserepek leszedése, és körülbelül három hét alatt elkészült az új tető. Csodálatos őszi napok alatt, szinte végig napsütésben végezhették a munkát. Ez azért is különleges volt, mert előtte hosszú ideig esős volt az idő.

Nagy hála volt a szívünkben az égi segítségért is! Ekkor fogalmazódott meg a képviselő-testületben, hogy hívjuk meg a püspök atyát – szentelje meg a felújított parókiát, és mivel a képviselő-testület megújítása is időszerű volt – eltelt öt év – az eskütételt ünnepeljük együtt a főpásztorral.

Örömmel készültünk a nagy eseményre. Meghívtuk a város és az intézmények vezetőit, és a paptestvéreket is. Pár nappal a kitűzött időpont előtt a püspök atya jelezte, hogy sajnos mégsem tud eljönni egy fontosabb, előre nem látott esemény miatt, így Juhász Géza első helynök atyát küldi.

Mindenki nagy szeretettel fogadta  helynökatyát, aki a meghívott papokkal együtt mutatta be a Szent Liturgiát, előtte közösen szentelték meg a parókiát.

a templomban

A Szent Liturgia végén a képviselő-testület az új tagokkal együtt ünnepélyes esküt tett, ez után gyermekeink és a világi alelnök is köszöntötték a helynök atyát.

Erre a vasárnap reggelre leesett az első hó, de ennek ellenére az udvaron egy kis forró teával, forralt borral és süteménnyel mindenkit megkínáltunk.

Hálával és köszönettel a szívünkben gondolunk vissza erre az esztendőre is, és persze minden korábbira, melyekben mindig egy-egy nagyobb felújítás történt.

Gulybán Tiborné 

Címkék