Hálaadó liturgia Tornabarakonyban

A felújítások után hálaadó liturgiával nyílt újra a tornabarakonyi templom ajtaja december elején.

a templomban

2019. december 7-e ünnep volt a tornabarakonyiak számára. A Vidékfejlesztési Program keretéből elnyert pályázat támogatásával (VP-6-7.4.1.1-16) 2019 novemberében befejeződött a barakonyi templom külső felújítása. Új hőszigetelt ablakok és ajtók kerültek beépítésre, valamint megújult a templom tetőszerkezete és a templomtorony is. A munkálatok miatt majdnem félévig zárva tartó templom ajtaja végre kitárult a hívek előtt.

Szombaton délelőtt Kocsis Fülöp metropolita, Orosz Atanáz püspök és Matyi Róbert atya hálaadó liturgiát végeztek a megújult templomban. A munkanap ellenére, mintegy harminc, tornabarakonyi, bódvaszilasi, hajdúnánási, miskolci, gödöllői, perkupai és hidvégardói hívő vett rész a Szent Liturgián.

a hívek

Kocsis Fülöp érsek-metropolita prédikációjában rávilágított arra, hogy ahol akár csak két hívő ember is van, de még megújul a templom, az a falu élni akar, és aki élni akar, azzal az Úrnak még terve van. Felemelő érzés volt részt venni a hálaadó liturgián, majd a hajdani iskolában beszélgetni főpásztorainkkal és nem csak a liturgia, a szentírás, hanem a személyes beszélgetések által is erőt meríteni a folytatáshoz.

Szöveg és fotók: Molnár János

Címkék