Gyermekvédelemben dolgozók lelkigyakorlata

Nagyböjti lelki napokat szerveztek a Miskolci Egyházmegye gyermekvédelmi intézményeiben dolgozóknak Sajópálfalán

a résztveveők

A Nagyböjt harmadik, kereszthódoló vasárnapját, és az Örömhírvétel ünnepét követő napokban, 2019. március 26-29. között a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény nevelőszülői, lakásotthoni dolgozói és munkatársai, mintegy rendhagyó módon, nagyböjti lelki napokon vettek részt a sajópálfalai Istenszülő kegyhelyen. A négy nap alatt mintegy 220 dolgozó készült lélekben a közeledő Húsvét megünneplésére.

A lelki napokat az intézményben lelki vezetői szolgálatot ellátó atyák vezették. Első nap Kovács Endre csobádi parókus atya, második nap Szepesi Szilárd baktakéki parókus atya, harmadik nap Szűcs Béla garadnai parókus atya, negyedik nap pedig Tyukodi Attila atya elmélkedéseit hallgatták meg a jelenlevők.

előadás

Az elmélkedések központjában az Eucharisztia állt, de az Eucharisztiával összefüggésben szó volt a bűnbánatról és a szentgyónásról, az imádság és a böjt fontosságáról, a testi és lelki fáradságról és ezek leküzdéséről.

A lelki napok minden esetben a kegytemplomban kezdődtek, ahol Kiss Attila parókus atya röviden ismertette a sajópálfalai kegykép történetét, annak kalandos eltűnését és megtalálását. Ezt követően a III. imaóra elimádkozásával kértük a Szentlélek megvilágosító kegyelmét, majd a zarándokházba vonultak a résztvevők ahol az elmélkedéseket hallgathatták meg.

Egy-egy lelki nap rövid imával és szerény agapéval zárult.

a résztvevők

Címkék