„Gyere – K- épbe” Gyermekjogi roadshow

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonaiban élő gondozottak 2016 - ban is bekapcsolódtak az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ „Gyere – K – épbe” elnevezésű gyermekjogi roadshow-jába.

Roadshow

Az idén az országban első helyszínen megrendezésre kerülő regionális rendezvényen, Egerben, 2016. március 19-én 50 gyermek és kísérőik képviselték az intézményt. Az Észak – Magyarországi régió központjában a színes programok mellett (lufi hajtogatás, gyöngyfűzés, kosárfonás, arcfestés, stb.) jogvédelmi játékos feladatokkal is foglalkozhattak gyermekeink. A lakásotthonaink gondozottjaiból összeállított futballcsapat kispályás mérkőzésen mérhette össze foci tudását. Az „Abaúji aranycsapat” ezen a napon aranyérmet szerzett, így továbbjutott a budapesti országos döntőre.

A nagy eseményre a csapat külön edzésekkel, izgalommal készült, hogy majd ott is sikeresek legyenek. Az OBDK szervezőstábja lehetőséget biztosított arra, hogy a csapattal a szurkolók is részt vehessenek a nem mindennapi eseményen. Így ismét több mint 50 fővel igyekeztek gondozottjaink az intézményünknek jó hírnevet szerezni.

A gyermekjogi ismeretterjesztő foglalkozásokkal és az országos labdarúgó – sportbajnoksággal egybekötött rendezvény 2016. május 19-én valósult meg a fővárosban. A színvonalasan megszervezett napon a játékos programokon keresztül kerültek középpontba az alapjogok, valamint a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek speciális jogai és kötelességei. Ezek mellett a Mentők, a Rendőrség, a Honvédség, és a Katasztrófavédelem munkájába is betekinthettek a fiatalok. A labdarúgó bajnokságon csapatunk sportszerűen játszott, lecsúszva ugyan a dobogóról, negyedik helyezést ért el.

Az eredményes szereplésért minden résztvevő, valamint a csapat is értékes utalványokat, és elismerő oklevelet vehetett át Dr. Novák Krisztinától, az OBDK főigazgató asszonyától. A vetélkedő legjobb játékosa csapatunkból került ki, így Tóth Krisztián külön jutalomban is részesült. A kis szurkolótábor, valamint a csapat büszkén, kellemesen elfáradva érkezett haza a budapesti eseményről.

Az elért sikereken felbuzdulva fiataljaink a jövőben is szeretnének jól teljesíteni, és több ilyen rendezvényen részt venni.

  Berei Ágnes, gyermekotthon vezető

FOTÓK

Címkék