Görögkatolikus Középiskolai Hittanverseny immár ötödik alkalommal

A középiskolásoknak szánt megmérettetés idei témája az „imádság” volt.

verseny

A 2016/2017. tanévtől kezdve új versennyel bővült a görögkatolikus hittanversenyek palettája; középiskolások számára is hirdettek megmérettetést. A döntő forduló 2021.augusztus 26-án, Nyíregyházán zajlott le 11 csapattal, akik az előző két forduló során a legjobb eredményt érték el.

megnyitó

A döntő fordulót Dr. Inántsy Pap Ágnes, mint főszervező köszöntő szavai után Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök nyitotta meg.  Ezt követte egy közös imádság Atanáz püspök atya vezetésével, majd Boronkai József atya beszélt részletesebben a verseny céljairól, tartalmáról.

a versenyen

A döntő fordulón három feladatot kellett megoldani a középiskolás diákoknak. Először egy 45 perces írásbeli feladatlap megoldása volt a feladat, majd egy játékos feladat következett, végül egy személyes imát kellett megírni és előadni a csapatoknak.

Az eredmények:

I. helyezett: „Isten bárányai: Gulyás Patrik, Iváncsik Panna, Manzák Sára, (Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium) 

II. helyezett: „Jezsu”: Kovác Márk Dorián, Makkai Domonkos (Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium)

Boronkai atya

III. helyezett: „Szentéletű Magyar Mózes” Dancsó Dávid Imre (Széchenyi István Gimnázium), Fehér Máté László (Szent Margit Gimnázium, Budapest.), Pocsai Máté (Szent Bazil Oktatási Középont)

Szeretettel gratulálunk a helyezetteknek! 

Szerző: SzAGHF, fotó: Szilágyi Tibor

Címkék