"Görög nap"

A Miskolcon tanuló görögkatolikus diákok találkozóját idén is megrendezték. Diákok számolnak be élményeikről.

Középiskolások

2016. ápr. 12-én az előző évekkel ellentétben, tavasszal került megrendezésre a görögkatolikus diákok számára az ún. görög nap. A nap célja, hogy a miskolci iskolák görögkatolikus gyerekei megismerjék egymást, és saját rítusukat.

Az együttlétet reggel mindig egy közös Szent Liturgia nyitja meg, amelyet idén Orosz Atanáz püspök atya végzett. Ezután a kb. 250 gyermek csoportokra oszlott és különböző állomásokon, különböző feladatokat oldottak meg. Volt olyan része a napnak, ami a testet, volt, ami a lelket, és volt, ami az értelmet tornáztatta meg. Mindegyik akadályt a csapat közösen, együtt küzdött le, így nemcsak a rítusunkról, vallásunkról tanultunk, hanem megtanultunk együtt, szeretetben, türelemmel dolgozni. A napot imádsággal zártuk, ahol a kispapok-csakúgy, mint egész nap- segítettek minket.

Mi csapatvezetőként vettünk részt, nekünk kellett belülről animálni, és motiválni a csapatot. Személy szerint nagyon sokat tanultunk miként kell egy csoportot megfogni, hogyan bánjunk velük, valamint rengeteget kaptunk tőlük. Az összes feladatot élveztük, különösen a „szumózást”, egy álmunk teljesültJ

Köszönjük a lehetőséget az iskola vezetőségének, hogy hozzájárulnak ennek a programnak létrejöttéhez, illetve Boronkai József atyának, hogy megszervezi nekünk ezt a napot.

Polyák Dominika (10B)

Tóth Klára (10B)

KÉPEK

 

Címkék