Georgikonosok ajándéka

Diákok köszöntötték karácsonyi műsorral a Szeretetotthon lakóit.

karácsonyi műsor

A sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégistái karácsonyi műsorral lepték meg a város időseit.

A kollégium nevelőinek írása:

"Az ünnep az emberi lélek számára egyszerre felemelő, ugyanakkor nagyon sok idős ember számára próbatétel is, hiszen tele vannak emlékekkel, ami ehhez az élethez köti őket.
Karácsony a szeretet ünnepe, olyan, mint egy találkozás, egy belső találkozás fiatalnak, idősnek, családosnak, magányosnak egyformán.
De vajon tudunk-e vele mit kezdeni? Érezzük-e még a karácsony lényegét?
Kollégista tanulóinkkal ünnepi karácsonyi műsort állítottunk össze, és adtuk elő a sátoraljaújhelyi Szent Anna Szeretetotthonban, valamint az Idősek Klubjában. Mindannyian izgatottan készültünk, hiszen tudtuk, hogy valami olyat kell adnunk ezeknek az idős embereknek, amely több egy egyszerű versnél vagy éneknél.
Mondják, hogy a gyerekek még hisznek a csodákban, s mire megöregednek, a csodák eltűnnek, s a kör bezárul. Ma ezt a kört még ha csak egy kis időre is, de sikerült megnyitnunk. Az idősek mosolyogtak,sírtak, látni vélték a csodát, egy angyal jött a széllel az örökkévalóságon át.
Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!"