Georgikonos diák a mezőgazdasági gépész szakma legjobbja

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjébe jutott be és a világbajnokság válogatójában is részt vehet a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola tanulója

Épület, Georgikon

Köles István a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 3/11. mezőgazdasági gépész osztályból jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjébe.

Köles István

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) a nappali tagozaton végzős tanulók számára szervezik meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarák közreműködésével. A szakmai verseny  három fordulós; elődöntő, válogató és döntő. A döntőbe való bejutáshoz szükséges egy írásbeli vizsga is. A döntőben egyúttal  szakképesítő bizonyítványt is megszerezhető.

A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel a döntőben való megmérettetést  idén eltörölték, de Köles István tanulónak lehetősége nyílik részt venni a WorldSkills 2022-es szakmai világbajnokság beválogatásán, ahol az ország legjobb mezőgazdasági gépész tanulói közül választják ki azt a fiatal tehetséget, aki majd Sanghajban képviseli Magyarországot.

Kitűnő tanulmányi eredményével és példamutató magatartásával az iskola egyik legjobb diákja. Nagyon fontos számára, hogy szakmailag mindig fejlődjön. A szakma iránti elkötelezettségével, munkabírásával, szorgalmával és megbízhatóságával igyekszik példát mutatni tanárainak és diáktársainak egyaránt. Munkafegyelme kiemelkedő, tanárai és diáktársai a közvetlen egyénisége miatt szeretik és tisztelik. Köles István iskolánk által képviselt keresztény elveket nem csak elfogadja, hanem az életét aszerint irányítja.

Gratulálunk az eddigi elért eredményeihez és a továbbiakban is sok sikert kívánunk szakmájában!

Orbán Erzsébet, felkészítő tanár

Címkék