Generációk egymás közt

Több generáció együtt táborozott az ózdi parókia szervezésében

index

Magyarországon ma 6 generáció éli életét, 6 meglehetősen különböző embercsoport.  Mondhatnánk, hogy ezek a generációk mást szeretnek, máshogy élnek, mások a szokásaik. De ez nem lenne teljesen igaz, hiszen vannak közös tapasztalatok, együtt megélt évtizedek, azonos ismerősök és generációkon átívelő problémák.

Az Ózdi Görögkatolikus Parókiánkon az a hagyomány alakult ki immár négy éve, hogy az egyes nemzedékek saját találkozóikon kívül, a nyár lezárásaként egy közös táborban is eltöltenek néhány napot Bogácson. Teszik mindezt azért, hogy egymást még jobban megismerve, közelebb kerülhessenek egymáshoz a különböző korosztályok.

előadás

A tábor folyamán a „felhőtlen” strandoláson kívül lehetőség nyílt arra is, hogy ismereteinket bővítsük, akár a helyes napozással kapcsolatban, akár az éjszakába nyúló rovarmegfigyeléssel, amely szintén új tapasztalatokhoz segített minden jelenlévőt.

Megismerkedtünk István király intelmeivel, amelyet, bár mi nem vagyunk 1000 évvel ezelőtt élt hercegek, mégis nagyon aktuálisnak látunk.

újkenyér

Megküzdöttek az idősebbek a mai fiatalos, divatos szleng kifejezésekkel, rövidítésekkel, de a fiatalosabbak is igencsak elbizonytalanodtak egy-egy régi szavunk jelentésének megfejtésével kapcsolatban.

keresztrejtvényfejtés

A keresztrejtvényfejtő versenyünk sikerességéből kiindulva már egy új, őszi esős délutáni programunk ötlete is megszületett. Erről is, de megannyi másról is órák hosszat tudtunk beszélgetni a medencékben, vagy a pincesoron egy pohár bor mellett.

Nagyon gyorsan elszaladt ez a négy nap, de mindannyian úgy éreztük, hogy volt értelme, eredménye az egymásnak ajándékozott időnknek, figyelmünknek, szeretetünknek.

Köszönjük Magyarország Kormányának, hogy a „EKCP-KP-1-2021/1-000030 Generációs Családi Tábor Bogácson” pályázati támogatással elősegítette programunk megvalósítását.

Bodnár Dániel, parókus

További képek