Folytatódnak a táborozások ...Ózdi hittanosok tábora

Ózdi hittanosok táboroztak Farkaslyukban.

játszó gyerekek

A görögkatolikus hittantábornak sok évre visszanyúló hagyománya van. Évről-évre, az Ózd közeli Farkaslyuk községben, az egykori Karitász üdülő ad helyet a tábornak. A háromnapos kikapcsolódásban közel harminc gyerek vesz részt. Az óvodás korúaktól egészen a felső tagozatos diákokig. A fiatalokra tíz felnőtt vigyáz, akik érdekes programokkal színesítik a szabadidős programokat.

játszó gyerekek


"A tábornak az alaphangja, hogy Jézus Krisztus velünk van, és az ő szeretetét próbáljuk itt megtanulni és tovább adni majd otthon a hétköznapokban másoknak" - mondta Lipusz László, görögkatolikus áldozópap.
A programok között szerepel önfejlesztő játék, kreatív feladat és ügyességi próbák is. A tábor vezetői a gyerekekkel együtt vesznek részt a szórakozásban.

játszó gyerekek
A kikapcsolódás  mellett fontos szerepet kap a szeretet és a béke megélése. Több fiatal már évek óta tagja ennek a tábornak, és szeretik ezt a közösséget. A szülők szívesen engedik el gyermekeiket ezekre a napokra, hiszen a játékokon kívül a jóra nevelés is figyelmet kap.

sorverseny

Forrás és fotók: ózd.hu

Címkék