Folytatódnak a táborozások ...

A Miskolci Egyházmegyéből tíz gyermek táborozhatott Fonyódligeten, az Erzsébet Táborban.

gyerekek koncerten

A 2016 áprilisában meghirdetetett Erzsébet táborra a Magyar Katolikus Karitász 300 gyermekre pályázatot adott be. A Miskolci Egyházmegye ebből 10 gyermek táboroztatására kapott lehetőséget. Ennek eredményeként Fonyódligeten táborozhattak gyermekeink 2016. július 10-15. közötti időszakban.

gyerekek a táborbanA gyerekeket több egyházközségből gyűjtöttük össze. Az összesen 10 gyermek, 6 a baktakéki, 2 az abaújszántói, 1 a mogyoróskai és 1 az encsi egyházközségből került ki. A korosztály is vegyes volt, 8 és 12 év közöttiek.

 A táborba július 10-én, a baktakéki Szent Liturgia után 10 órakor indultunk el a község önkormányzatának kisbuszával. Az utazás kb. 6 óra volt, amely jó hangulatban, a gyerekek számára nagy izgalomban - "Mikor érünk oda?" -  telt el. Megérkezésünk és a szállásunk elfoglalása után vacsorával fogadtak minket. Mivel nagyon jó időnk volt, ezért a strandolás tűnt a legkézenfekvőbbnek, hogy lehűtsük magunkat a nagy forróságban, illetve a gyerekek elképzelhetetlennek találták, hogy majd csak másnap mártózzunk meg a Balaton vizében. Első este tábornyitón vettünk részt, ami tánc formájában történt "Az éjjel soha nem érhet véget" nagysikerű EB slágerére, majd ezt követte a tábordal, melyet az ajándékba kapott tájékoztató füzetben találhattunk meg, s melyet a hét folyamán többször énekeltünk. 

 

Jót kívánni nem is olyan könnyű -

gondold át, hogy mi legyen a cél!

Mit szeretnél erre a nyárra?

Hátha segíthetnénk...

Gyere el, kérünk, légy a vendégünk!

S lesz egy szép, közös emlékünk,

ha a víz, ha a part, ha a Nap is kitart,

s nem kapunk ki egy nagyobb vihart.

Gyere el! Végül, ami itt készül,

azt elviheted majd emlékül.

Az a víz, az a part, az a Nap is a Tiéd,

 az ég meg folyton kék...

És ha tényleg becsukod a szemedet,

csak te látod, hogy ott belül mi lehet,

hol a part, és hol kezdődik az ég...

sorverseny

A tábori programok nagyon színvonalasak, tanulságosak, sokszínűek voltak. Beneveztünk a "Ki mit tud?" - ra, "Gyűjtsd a tallért!", "Egy perc és nyersz!", "Szoba tisztasága", "A kirándulás házhoz jön." játékokra. Az 1100 gyerek közül csapatunk nyerte meg a "Közlekedés és biztonság" nevű több állomásos vetélkedőt, de más játékokban is részt vettünk, így számtalan ajándéknak birtokosaivá váltunk. Vízi kalandparkban a Balatonban felállított trambulinon ugráltunk, csúszdáztunk, mentőmellényben eveztünk, de voltunk táncházban, koncerten, ijászkodtunk, és mindez egy helyen, egy hét leforgása alatt. Így élményekben, tudásban, értékes nyereményekben bővelkedve érkeztünk haza.

Kis csapatunk külön esti programja volt az esti mese, bibliai történet, elmélkedés, mely után a gyerekekben felmerült lelki dolgokról beszélgettünk.

A gyerekek sokat és nagy örömmel fürödtek a Balatonban, minden szép és jó felé nyitottak voltak, a küzdés és a kitartás hajtotta őket a játékokban, vidámak voltak, barátságok  születtek, tanulták az önállóságot, a  szülőktől való elszakadást, és mindezt hősiesen.

Köszönjük Páll Miklós atyának, a Miskolci Egyházmegye Karitász igazgatójának, hogy felkínálta nekünk ezt a lehetőséget.

Szepesi Szilárdné

További képek: https://goo.gl/photos/v3ZW4S2igJD317h6A

fürdőzők a Balatonban

Címkék