Fókuszban a pályaválasztás

Múcsonyi tanodások pályaorientációs látogatáson vettek részt a megyei kórházban, Miskolcon

szimulációs szobában

"A múcsonyi Forrás Görögkatolikus Tanoda 7-8. osztályos tanulóival október 16-án, - az Európai Szakképzési Hét keretében - meglátogattuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat" - Csiszárik Jánosné, szakmai vezető írta le tapasztalatait:

"A látogatás célja a pályaválasztással kapcsolatos ismeretek bővítése, a továbbtanulást és életpálya-építést elősegítő szakmai szolgáltatások és szakmák megismertetése.

előadás

A rendezvényt Horváth Emese intézeti szakoktató nyitotta meg, majd Vas Mónika ápolási igazgató előadását hallgattuk meg, aki egy kisfilm segítségével bemutatta a kórházat, és beszélt az egészségügyi pálya lehetőségeiről, színes, változatos szakmáiról.

A továbbiakban a tanulók megismerhették a helyes kézmosás szabályait, kipróbálhatták az oktatásban használatos szimulációs eszközöket. A gyerekek nagyon élvezték a látottakat, az eszközök használata során pozitív élményekhez jutottak.

gyakorlat

A program a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kereskedelmi és Iparkamara, a Miskolci Szakképzési Centrum és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház együttműködésével valósult meg. Köszönjük szépen a lehetőséget és a támogatást!"

Fényképek

Címkék