Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott az edelényi általános iskola

A 72. Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet ünnepélyes keretek között vehette át az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda február 6-án.

díjátadó

Az átadóünnepségen Orosz Atanáz püspök az iskola életében „fényes napnak” nevezte az átadás napját. Az ünnepségen a tanulók énekkel, versekkel, néptánccal köszöntötték a résztvevőket.

Atanáz püspök

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy az iskola még túl is vállalta magát a pályázat során mivel a pályázati követelményben szereplő három kategórián felül többet jelöltek meg. Eddig is kiemelten foglalkoztak a felelős és biztonságos internet és közösségi média használatra nevelés, a pénzügyi ismeretek megalapozása, a fenntartható fogyasztás elterjesztése, valamint a helyi termelői piacok látogatása terén. Az intézmény a jövőre nézve vállalta a reklámelemzés szempont teljesítését is.

Keszthelyi Nikoletta

Az elismerő címet Barta József igazgató úr mellett a pályázat írója és a program összefogója, Tomolya Beáta is átvette. Igazgató úr hangsúlyozta az átadón, hogy fontosnak tartja a diákok szemléletformálását.

Barta József, Tomolya Beáta

Az átadón Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr kiemelte a felelős internethasználat fontosságát.

Demeter Zoltán

Molnár Oszkár polgármester úr hangsúlyozta a mai online világban a tanulók részéről a mértékletességet.

Molnár Oszkár
Az ünnepségen adta át helyettes államtitkár asszony az iskola által kiírt „Fenntartható fejlődés, fogyasztói tudatosság” rajzpályázat díjait is. Az iskolát 2011 óta a Miskolci Egyházmegye kezeli, ettől kezdve jelentős fejlesztésekre került sor. Országos viszonylatban is kiemelkedik a három digitális terem, a Lego robot terem, a korszerűen berendezett tankonyha és a minden igényt kielégítő mászófallal rendelkező tornaterem.

díjátadás

Az iskola folyamatosan pályázik, kiemelt figyelmet fordítanak a hazaszeretetre és megismertetik tanulóikkal külhoni magyarság értékeit, és emellett fontosnak tartják a tudatosság szemléletének kialakítását is a diákokban, amelynek része a fogyasztóvédelem is.

forrás: Fogyasztóvédelmi Portál

Címkék