Fáys diák a legjobb irodai titkár

A Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium diákja aranyérmes lett az országos szakmai versenyen

Fehér Luca

Hogyan lesz valaki a szakma sztárja? Milyen feladatokban kell bizonyítania rátermettségét? A Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium diákjának, Fehér Lucának ez sikerült: a 2022/2023-as tanévben ő az ország legjobb irodai titkára.  

Luca ezt a rangos elismerést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) győzteseként vívta ki.

  aranyérem

Bizony hosszú az út a dobogó legfelső fokáig, hiszen az országos verseny háromfordulós. Nehézségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy már az előválogatón, illetve a válogatón egy-egy vizsgafeladatból elért 60% feletti eredmény mentesít a tanév végi szakmai vizsga ugyanazon vizsgafeladata alól.  

A januári területi előválogatón iskolánk hat tanulója indult az írásbeli fordulón, s mind a hatan: Balogh Dominika, Bancsók Evelin, Dienes Nikoletta, Fehér Luca, Juhász Bernadett és Szemán Flóra a teszt részfeladat kiváló teljesítésével megkapták ezen vizsgafeladatból a felmentést. (Felkészítő tanáruk: Skernyókné Jeddi Katalin) A levélkészítés és táblázatkezelés részfeladatban pedig Balogh Dominika, Dienes Nikoletta, Fehér Luca és Juhász Bernadett kapta meg vizsga ezen része alól a felmentést. (Felkészítő tanáraik: Oroszné Karmanoczki Judit és Skernyókné Jeddi Katalin)  

A megyei előválogatóból Luca kiemelkedő eredménye miatt továbbjutott a második fordulóba. A budapesti válogatón egy külső vagy belső szakmai rendezvény alapdokumentációjának az elkészítése volt a feladat, emellett magyar és angol nyelvű szóbeli megmérettetésen is teljesítenie kellett. Luca ezt az akadályt is sikeresen vette, így bejutott a legjobb öt közé. (Felkészítő tanárok: Balláné Pipoly Ágnes, Ortó Judit és Skernyókné Jeddi Katalin)  

csoportkép

A verseny országos döntőjére a Szakma Sztár Fesztiválon került sor. Míg a fesztivál a szakmatanulást népszerűsítette különböző interaktív bemutatókkal, addig Luca az irodai titkár gyakorlati tevékenységeiben jeleskedett: másolás, jegyzőkönyv- és prezentációkészítés, illetve bemutatás – ezeket a feladatokat kapták döntősök. A Szakma Sztár Fesztiválon átvett aranyérem pedig magáért beszél.  

Luca rutinos és sikeres versenyző: országos bajnok gyorsírás ifjúsági kategóriában, a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének különdíjasaként Kovács Dezsőné-díjas, idén pedig gyorsírás kategóriában állt a dobogó legfelső fokára. Ezek az önmagukban is rangos elismerések motiválták és segítették újabb kimagasló eredményhez.  

Május 11-én, szerdán délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Iparkamarában is köszöntötték a Szakma Sztár döntőseit – köztük az aranyérmes Lucát – és felkészítő tanáraikat.   

csoportkép

Gratulálunk a versenyzőnek és a felkészítő kollégáknak a szép eredményhez, életükre Isten áldását kérjük!

Szerző: Tóthné Szarka Beáta, ig.h.

Címkék