Ezüst- és „első” mise Ózdon

Új parókust köszöntöttek az ózdi hívek július 10-én. Egy héttel később, a városban már régóta szolgáló lelkipásztor ezüstmiséjén együtt ünnepeltek.

ózdi görögkatolikus templom

Az ózdi görögkatolikus egyházközség élére új parókus került, Bodnár Dániel atya személyében. Előző szolgálati helyén, Felsővadászon kilenc évet töltött, ahol szinte már családtagnak számított a közösség életében. A parókus úgy fogalmazott, hogy Ózdra költözésével egy másik nagycsalád tagjává szeretne válni. A képviselő testület a templom kulcsainak jelképes átadásával köszöntötte a parókust és családját.

parókus a templomban

Az ózd hívekkel már együtt köszöntötték a pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját ünneplő Lipusz Lászlót. A hálaadó Szent Liturgián Orosz Atanáz megyéspüspök is részt vett. Ez a jubileum fontos állomás az aktív lelkipásztor életében. A főpásztor úgy fogalmazott, hogy ezen az ünnepen a papszentelés magasztos pillanataira emlékeznek, és arra, hogy honnan hová jutott el ezalatt a negyed század alatt.

László atya már ötödik éve teljesít szolgálatot az ózdi görögkatolikus templomban. A városban öt iskolában tanítja a gyerekeket, szolgál a kórházban és a susai szeretetotthonban is, Arlóban a fiatalokat segíti a Befogadlak házban.

áldozópap„Olyan pozitív élményeim vannak, és olyan jó embereket ismertem meg itt, és olyan szeretetre méltó embereket, hogy nem biztos, hogy máshol is vannak ilyenek, bízom benne, hogy még sokáig szerethetem őket, és kívánom az a jó Istentől, hogy a tőle kapott talentumaimat itt kamatoztathatom még Ózdon” - fogalmazott a jubiláló áldozópap. Ünnepi prédikációjában újra felidézte a huszonöt évvel ezelőtti jelmondatát: „ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.” (1 Kor 13,2) Ez a mondat kísérte el a szolgálatban töltött időszakban, a boldog pillanatokban, és a nehéz helyzetekben is.

Forrás és fotók: ózd.hu

Címkék