Évnyitók a Fáyban

Csak egy tanévet nyitottunk, de három tanévnyitót is tartottunk a fáys diákokkal.

Fáy évnyitó

Vasárnap délelőtt az avasi Isteni Ige-templomban volt az új kilencedikeseink évnyitó Szent Liturgiája. Hogy szépen szálljon az ének a tanévkezdésünket megáldó Istenhez, az egyházközség hívei az oldalsó helyekről és a karzatról segítették a közös imádságot. Fedor Péter atya arról beszélt a fiataloknak, hogy örömük munkatársai szeretnének lenni tanáraik és nevelőik. Fogadják szívesen tőlük az útmutatást, a tanítást, hogy életük következő 4-5 évében jó irányba haladhassanak a felnőtté és bölcsebbé válás, és az üdvösség útján. Kondás Miklós igazgató úr az új osztályfőnököket is bemutatta a két közösségnek, s kívánt élményekben és töltekezésben gazdag új tanévet.

Szeptember 1-jén reggel ünneplőbe öltözött fiatalok töltötték meg a Fáyt. Igazgató úr a tevékeny életre buzdította a fiatalokat. A minap, az Akropoliszban látott, Bosco Szent János életéről szóló rockoperából vett egy mottót: „Dicsőség a tettrekészség!” Tanévkezdő szertartásunkban Jézus arra biztatta Simon Pétert és a tanévnyitón résztvevőket, hogy evezzenek a mélybe! Péter példája azt mutatja, hogy Krisztus Urunk nem csupán megadja a tevékenykedés gyümölcsét, hanem ha hallgatunk rá, akkor úgy áld meg minket, hogy még többre is képesekké válunk.

Szeptember 1-jén délután a már érettségi után lévő fiatalok jöttek évnyitóra. A Fáyban szakmát tanulók is imádsággal kezdték új tanévüket. A vállalkozási- és bérügyintézőnek, ügyviteli titkárnak, irodai asszisztensnek, pénzügyi számviteli ügyintézőnek és vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézőnek készülők eligazítást kaptak az idei évükről: a tanulmányi követelményekről és a 14. évfolyam vizsgáiról.

Csak egy tanév lesz, de micsoda tanév, mennyi csoda vár ránk!

 

FÉNYKÉPALBUM

Címkék