Évkezdő közösségi rendezvények

A Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia közös szervezésében évkezdő közösségi napokat tartottak Martonyiban és Rakacaszenden.

csoportkép

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00236 azonosító számú pályázatának keretei között folytatódnak 2019-ben is a programokkal teli közösségi rendezvényeink a Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia közös szervezésében.

Fignár-Béres Erika beszámolóját adjuk közre:

Martonyi

Az évkezdő rendezvény során a projekt menedzsere megköszönte az eddigi együttműködést és a részvételt az embereknek és beszélt a 2019 évre tervezett programokról. Kiemelte, hogy továbbra is van lehetősége a rakacaszendieknek és a martonyiaknak arra, hogy részt vegyenek a nyári táborban és a budapesti rendezvényen, ahol a híres kéz és láb nélküli ember fog az Alapítvány meghívására érkezni Magyarországra már ötödik alkalommal. Mindennek feltétele a rendszeres jelenlét a közösségi rendezvényeken.

csoportkép a rendezvényen

A nap további részében először a budapesti tapasztalati szakértők egy rövid filmet mutattak be az előzőekben említett Nick Vujicről, hogy azok is megismerhessék, akik eddig nem hallottak róla. A tréningek felépítése ebben az évben változott, hiszen két fő részből állt.

Az egyik, hogy a levetített Nickről szóló rövidfilmek közelebb hozzák az emberek életébe azt, hogy mindig van megoldás, minden nehéz helyzetből, amire ez a fiatalember az élő példa. Másrészt pedig 5-6 fős csoportokat szerveznek a sérültek, ahol beszélgetést kezdeményeznek hasonló témákról és lehetőséget kapott mindenki arra, hogy személyes problémáját és tapasztalatait megoszthassa másokkal. A csoportfoglalkozáson vegyesen vehettek részt a felnőttek és gyerekek, Rakacaszendiek és Martonyiak.

beszélgetés a tréningen

A tréning után ebédszünet következett, majd a szendrőládi Cursillo közösségi rendezvényének lehettünk részesei. A csapat változatos létszámban jelenik meg az alkalmak során és külön figyelmet fordítanak arra, hogy 1-2 új arc is felbukkanjon, aki tanúságtételével hitét bizonyítja a jelenlévőknek. Minden összejövetel jó hangulatban telik, hiszen a vallás szellemében zenés- és beszélgetős részek váltják egymást. A Cursillo „frontembere” Lakatos Jenő irányításával akárki kaphat lehetőséget arra, hogy elmondhassa a gondolatait.

a rendezvényen

A programban negyedévente találkozhatunk a tapasztalati trénerekkel és Cursillóval a közös rendezvények során, ahol örömmel vesznek részt a bevont gyermekek és felnőttek. Legközelebb tavasszal találkozunk velük, majd nyáron és ősszel tervezzük a búcsúrendezvényt.

Rakacaszend

Egy héttel később a Cursillo Rakacaszendre is ellátogatott a program keretei között, ahol hihetetlen hangulatot varázsoltak. A jelenlévők örömmel kapcsolódtak be az ismerős dallamok éneklésébe, sőt volt olyan is, aki táncra perdült a Cursillo tagjaival. Nemcsak régi, hanem új dallamok is felcsendültek, amit izgatottan hallgattunk végig.

a "zenészek"

A zenés mulatságba komolyságot csempészet Kondás András, a rakacaszendi lelkész, aki rövid prédikációval és hasonlatokkal gondolkoztatott el bennünket. A program végéhez közeledve közös imádkozás zárta a rendezvényt, ahol megfogtuk egymás kezét, majd rövid étkezést követően elbúcsúztunk egymástól a mielőbbi találkozás reményében.                                                                                  

Címkék