Európa kulturális fővárosa ad otthont az idei KATTÁRS-nak

A Királynék Városában rendezik meg idén szeptember 28. és október 1. között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyszabású rendezvénysorozatát, a Katolikus Társadalmi Napokat, azaz a KATTÁRS-t.

plakát

Az idei eseményt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Veszprémi Főegyházmegye közösen szervezi Veszprémben. A színes programokkal, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, koncertekkel tarkított rendezvény mottója: „Erősek a reményben”.

2023-ban Veszprém Európa Kulturális Fővárosa, ezért a KATTÁRS szervezői fontosnak tartották, hogy ebben az évben a Katolikus Egyház, a katolikus értékek is széles körűen megjelenjenek Veszprémben. A Veszprémi Főegyházmegye védőszentje Szent Mihály, mely ünnep kiemelkedő alkalom az egyházmegye életében. Ezért ebben az esztendőben, Szent Mihály naphoz kapcsolódik a KATTÁRS, valamint a Pueri Cantores Nemzetközi Katolikus Ifjúsági Kórusfesztivál rendezvénye is.

A KATTÁRS szervezői ahogy az elmúlt években, így most is nemcsak a figyelmet szeretnék felhívni a meglévő értékekre vagy éppen az aktuális társadalmi problémákra, kérdésekre, hanem párbeszédre, közös megfontolásra is buzdítják a résztvevőket.

További információk az alábbi linken érhetőek el: 

https://www.facebook.com/katolikustarsadalminapok

 

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat