Érmesek a miskolci hittanosok az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

Miskolc - avasi hittanosunk, Vécsei Réka három ezüstérmet nyert az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon egyéniben és csapatban is.
Miskolc - görömbölyi hittanosunk, Feczkó Csanád aranyérmet nyert cselgáncsban, a -50 kg-osok mezőnyében.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

A Győrben zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál gyönyörű eredmények születtek.

Vécsei Réka három ezüstérmet nyert az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon! A 100 m mellúszás után a 200 mellúszásban is ezüstérmes lett Réka, sőt 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként is ifjúsági olimpiai ezüstérmes lett (a váltó tagjai: Matula Fanni (hátúszás), Vécsei Réka (mellúszás), Hatházi Dóra (pillangó) és Nagy Réka (gyorsúszás). Isten éltessen sok hasonló sikerrel is!

Vécsei Réka

Vécsei Réka mutatja ezüstérmét a 100 méteres hátúszás döntőjének eredményhirdetésén a győri Aqua Sportközpontban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Az úszók csütörtöki érmét Vécsei Réka szállította a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon: másodikként csapott a célba 100 m mellen.

A magyar versenyző a medencéből kiszállva nyilatkozott Nemzeti Sportnak.

Az uszodában eddig mindennap örülhettünk magyar éremnek a győri EYOF-on, és a hagyomány csütörtökön sem szakadt meg. Vécsei Réka 100 m mellen nagyszerű versenyzéssel ért célba a második helyen, és szimpatikus módon nem azon kesergett, hogy nem lett meg az arany.

– Úgy tűnik, nagyon örülsz az ezüstéremnek, jól látjuk?

– Teljesen elégedett vagyok, ennyi jött ki belőle, kihoztam magamból a maximumot. Az egyéni csúcsom sem lett volna elég a győzelemhez, nagyon örülök az ezüstnek.

– Előzetesen mit vártál magadtól ezen a távon?

– Lépésenként haladtam, először az volt a cél, hogy a középdöntőbe kerüljek, majd a döntőbe, és a végén felállhassak a dobogóra. Sikerült is sorban véghezvinni, nem lehet okom a panaszra.

– A közönség ma is kitett magáért, segített a szurkolás?

– Fantasztikus a légkör, nagyon jólesik! A csapatunkban is legalább olyan jó a hangulat, mint amilyet a szurkolók teremtenek itt, az uszodában. Természetesen mi is buzdítjuk egymást, ott vagyunk egymás versenyein, kell is a támogatás.

– Mi vár még rád a hátralévő két napban?

– Hátra van még a kétszáz mell és a vegyes váltó a lányokkal, utóbbiban is mellúszásban szerepelek. Ebben a két számban sem lehet más célom, mint ugyanígy dobogós eredményt elérni.

Vécsei Réka

 

A cselgáncsozóknál a -50 kg-os mezőnyben Feczkó Csanád aranyérmes lett!

„Három meccset vívtam ma, nem volt könnyű menetelés, de nagyon boldog vagyok. Az Európa-bajnoki ezüstérem után mindent feltettem arra, hogy nyerjek. Nagyon rosszul nézett volna ki még egy második hely a gyűjteményemben.”

Feczkó Csanád

„Nem tudom szavakkal leírni, hogy mekkora magabiztosságot adott, ahogy ennyi néző kiabálta egyszerre: Csani, Csani!”

„Ebből a csapattársaim is kivették a részüket. „Köszönöm mindenkinek!” – mondta meghatottan az aranyérmes judós.

„Amikor készültünk a döntőre éreztem, hogy nagyon fáj a derekam. De szerencsére, ahogy kiléptem a tatamira, és láttam, hogy mi van itt, azonnal elmúlt!” – tette hozzá Feczkó Csanád.

Gratulálunk, Csanád! Isten éltessen sok hasonló sikerrel is!

Feczkó Csanád

Forrás: Nemzeti Sport Online