Diákjaink sikere a Gulág Emlékbizottság Országos Tanulmányi Versenyen

A „Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve” keretében a Gulág Emlékbizottság országos középiskolás tanulmányi versenyt hirdetett. A Miskolci Egyházmegyéből két csapat dobogós helyen végzett a megmérettetésen.

a Fáy csapata

A Gulág Emlékbizottság által megrendezett országos tanulmányi versenyen a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium 3 tanulója, Szendrei Adrienn, Pelek Dávid és Ster Ákos vett részt.

80 csapat kezdte a versengést. A verseny első 2 online fordulója alapján 21 csapat jutott tovább az országos döntőbe, amely 2017. január 19-én került megrendezésre Budapesten, az ELTE Természettudományi Karán.

A Fáy csapata Griffendél néven szintén a továbbjutók között volt. A csapatot Elek Józsefné szaktanár és Molitoriszné Lipták Krisztina történelem munkaközösség vezető készítették fel a döntőre, ahol az írásbeli forduló után a legjobb 6 csapat jutott tovább a szóbeli fordulóra.

A csapat Naár József hercegkúti lakos történetét dolgozta fel és prezentálta, aki túlélte a gulágot.

A verseny végül teljes borsodi sikerrel zárult, mivel a 3. helyezést a Fáy diákjai, a 2. helyezést az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium, az 1. helyezést pedig a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanulói érték el.

(A fényképen a Griffendél csapat és tanáruk, Elek Józsefné)

Címkék