Csereháti túrán a kispapok

Augusztus 22-én tartották a Miskolci Egyházmegye papnövendékei hagyományos nyári találkozójukat.

csoportkép Baktakéken

Ezúttal egy közös kiránduláson vettek részt a Csereháton, az Országos Kéktúra nyomvonalát követve. Kora reggel az Encsi Görögkatolikus Parókián találkoztak, ahol Atanáz püspök vezetésével, egy rövid imádsággal vette kezdetét a nap.

az encsi templomban

Az indulás előtt Pacsai János kerületi esperes látta el bőséges reggelivel a csapatot, majd a kék jelzést, no és Atanáz püspököt, Fedor Péter és Varga Csaba atyákat követve Abaújdevecseren át, Fancsal felé vették az irányt. Útközben mindenkinek volt ideje átgondolni a nyarát, az élményeket, tapasztalatait, amit egy-egy pihenő idején meg is osztották egymással.

A fancsali római katolikus templomban töltött rövid "hűsölés" után, immár végre árnyékban Baktakék felé vezetett az út. A majdnem húsz kilométer után megérkezve megérkezve a templomban imaóra keretében volt a hálaadás, majd a Baktakéki Görögkatolikus Parókia tagjainak hála, egy ebéddel zárult a nap a közösségi teremben.

Köszönet a szervezőknek, a segítőknek, és a résztvevőknek is, akik  a nyár végén még szakítottak időt a közös együttlétre.

Varga Csaba, baktakéki helyettes lelkész