Családban élni hivatás is

A Miskolci Egyházmegyében tizedik alkalommal hívták találkozóra a családokat július 2-án

vízsugár, habparty

A Miskolci Egyházmegyében immár tizedik alkalommal szerveztek családi napot. Az előzetes regisztrációkon huszonöt parókiáról, mintegy 325 ember jelezte előre részvételét. Különös jelentőséggel, mondhatni egyetemes jelentéssel is bírt az idei alkalom, hiszen a családok világtalálkozóját idén szintén tizedik alkalommal rendezték meg, ezúttal június 22. és 26. között Rómában, és Ferenc pápa kérésének megfelelően, a világ számos katolikus egyházmegyéjében szerveztek családtalálkozót.

focizó gyerek

Komlóska és a szerencsi vár után, idén már második alkalommal Edelény, azaz a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola biztosította a rendezvény helyszínét.

a közönség

A találkozó Atanáz püspök által vezetett imádsággal, Paraklisszal kezdődött az iskola aulájában. Délelőttre még egy komoly téma várta a felnőtteket: Tartósan és elégedetten a párkapcsolatban. Ezzel a címmel tartott előadást Pál Feri atya, aki ezúttal lelkipásztori tapasztalata mellett elsősorban mentálhigiénés szakértelmét vetette latba. Jellegzetes előadói stílusa könnyen „emészthetővé” tette az igencsak komoly és tanúságokkal teli mondanivalót. A sok humorral fűszerezett mondatokban mintegy görbe tükörben ismerhetett magára és (házas)társára a hallgatóság, s a szépen sorba szedett tételekben sok kérdés, továbbgondolásra váró felvetés és természetesen válasz és megoldás is elhangzott.

Pál Feri atya

A programok között számos újat és számos elmaradhatatlant is lehetett találni, mint ugrálóvárak, rajzverseny, népi gyermekjátékok, sőt érzékenyítő kutyaséta a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közreműködésével és persze az edelényi tűzoltóság segítségével habparty. Aki a hőséget nehezebben bírta, annak az iskola tornatermeiben lehetett asztali teniszezni, sőt falat mászni is, de ismerkedhetett a robotikával és a lego nem csak játékos felhasználásával; a kínálatból nehéz lenne felsorolni minden lehetőséget. A várost most nem csak gumikerekű vonattal, hanem még egy Tesla autóban utazva is körbe lehetett járni. Az edelényi kastély és a városi uszoda is fogadta a családi nap résztvevőit.

Jármi atya fagyit oszt

Jármi Zoltán atya kreativitása most is nagy segítségére volt Szepesi Szilárd atyának, az egyházmegye családreferensének a programok kitalálásában, megszervezésében és lebonyolításában. Köszönet minden szervezőnek és különösen a házigazda edelényi iskolának!

FÉNYKÉPEK

Címkék