Centenáriumi zarándoklat Rómába

Rómába szervezett zarándoklatot egyházmegyénk a Miskolci Apostoli Exarchátus alapításának százéves jubileumára készülve.

csoportkép

Isten kegyelméből július 30-án, hétfőn reggel, a miskolci székesegyházból, Szemerszki Mihály parókus atya áldását fogadva indultak útnak az egyházmegye zarándokai, hogy a szent városban, Rómában adjanak hálát az elmúlt száz esztendő kegyelmeiért. Hosszú, de jó hangulatú utazás végén érkeztek meg az Örök városba, ahol egyházunk legfontosabb helyeit keresik fel.

a székesegyházban

Első útjuk a római egyházmegye székesegyházába, a Miskolci Egyházmegye védőszentjének templomába, a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyházba vezetett. Majd meglátogatták a pápai főszékesegyházat, a Santa Maria Maggiore-bazilikát, és a legősibb keresztény templomot, a Szent Kelemen-bazilikát, valamint a Capitoliumot, és a Collosseumot is.

A zarándoklat csúcspontja a vatikáni magyar kápolnában tartott Szent Liturgia lesz.

a lateráni bazilikában

Természetesen a legfőbb turista látványosságokat, mint például a Trevi-kút, vagy a Spanyol lépcső, is megtekintik a római út során, végül Ravennát útba ejtve térnek haza augusztus 5-én.

„Isten kegyelme kísérje utunkat, hogy hazaérve az otthon maradottaknak is vigyünk az áldásból, melyet most megtapasztalhatunk. Hazatérve részletes útinaplóban osztjuk majd meg mindazt a csodát, melyben részünk lehetett." – ígérte meg Béres Gábor atya, a zarándoklat főszervezője.

Címkék