Caritas Hungarica díjas Egyházmegyénkben is

A Katolikus Karitász a Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg, fogyatékkal élő vagy a társadalom peremére sodródott embertársainkat.

elismerő oklevél

A Miskolci Egyházmegyéből Szmrek Lászlóné részesült az elismerésben. Ancika – sokan „csak” így ismerik – hosszú évek óta szolgálja hűségesen az egyházmegyét. Ma is aktívan segíti az egyházközségekben működő szociális ellátást végző szeretetszolgálatokat, az évek alatt megszerzett tapasztalataira és ismereteire támaszkodva.

Szmrek Lászlóné

Az idei kettős jubileumi évben összesen 52 önkéntes részesült az elismerésben. A díjak ünnepélyes átadására október 8-án, a Magyar Szentek Templomában Budapesten került sor.

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica Díjat, amelynek célja elismerni és értékelni a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való buzdítás.

Az elismerő okleveleket, valamint a díjjal járó aranyozott karitász kitűzőt és egy kerámiát október 8-án Spányi Antal püspök és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója adta át a kitüntetetteknek. A püspök ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a „Karitász munka nem választható lehetőség. A karitász a kereszténység lényegéhez tartozik; aki Krisztushoz tartozik, annak szeretnie kell testvérét, és ebben a szeretetben csak a tevékeny szeretet létezik.” Beszédének végén így fogalmazott: „jobbá tenni nem tudjuk a világot, de tudunk békességet adni, fényt és szeretetet vinni a világ egy kis részébe is.”

díjátadó

Gratulálunk az elismeréshez és kérjük Isten áldását a munka további folytatásához.

Címkék