Bibliakörök találkozója

A Miskolci Egyházmegyében évente szervezik meg a bibliakörök találkozóját Sajópálfalán. Az idei találkozón, az irgalamsság szent évéhez kapcsolódóan, az irgalamsság gyakorlása is témaként szerepelt.

Résztvevők

Bibliakör

Február 27-én a bibliakörök találkozója kapcsán telt meg a sajópálfalai zarándokház. Az imaórával kezdődő program után az örömhír gazdagságából köszöntöttük egymást egy-egy szentírási gondolattal. Oly találó és sokat mondó helyei voltak ezek az Isten egyetemes üzenetének, hogy a szívünkbe vésés ellenére, ha nem is kőbe, de a papírra vésés elmaradására, mint mulasztásra emlékezünk már vissza.

Nagy érdeklődés előzte meg és kísérte Juhász Géza első helynök atya előadását, akinek bibliaismerete és szeretete szépen keveredett a tapasztalatával, amely így igazán mély és ugyanakkor jó hangulatú perceket eredményezett.

Ebéd után most sem maradt el a kiscsoportos munka. Ez alkalommal az ún. hét lépés módszer alapján igyekeztünk meghallani az Úr üzenetét az Iz 58,6-12 szövegből. A próféta itt az Istennek tetsző böjtről szól, amelyhez hozzátartozik az irgalmasság gyakorlása. A csoportmunka megosztása arról beszélt, hogy a többszörösen is időszerű ószövetségi sorok nem hagyták érintetlenül a lelkünket.

Napunk zárásaként Paraklisz (könyörgő ájtatosság az Istenszülő Szűz Máriához) keretében köszöntünk el az Istenszülőtől, ahol Szabó Roland atya hívta fel figyelmünket Mária termékeny bibliai hallgatására, s hogy most égi édesanyánkként annál többet szól az érdekünkben.

E felemelő napért hálásak vagyunk a Mindenható Istennek, az Istenszülőnek, de köszönetet mondunk mindazoknak, akik bekapcsolódtak a programba, s élőbbé tették számunkra az élő Igét.

FÉNYKÉPEK

 

Címkék