Bábok a hitoktatásban

Biblikus figurákat készítettek egy kétnapos tanfolyamon Baktakéken

bábok

A nyári szünet első hétvégéjén a Baktakéki Görögkatolikus Parókia közösségi tere megtelt élettel. Hitoktatók, óvónők, pedagógusok és diákok együtt vágtak bele a feladatba, hogy a ólomdrótból lábacskák készüljenek, gyapjúba és különböző textíliákba "életet" leheljenek, egy  kétnapos biblikus figura alkotóműhely keretében.

alkotás

Ahogy az egyik résztvevő fogalmazott; "csodálatos volt nézni, ahogy  néhány anyagból a kezem munkája által valami új születik". 

Az elkészült figurák azon túl, hogy esztétikailag is szemet gyönyörködtetőek, remekül lehet használni a gyermekekkel, csoportokkal való foglalkozások során, így nagyszerű kiegészítői akár a hitoktatásnak is. Például egy képben lehet vele elmagyarázni Keresztelő Szent János születésének ünnepét.

figurák

Köszönjük a közös munkát  a résztvevőknek, és külön köszönet György-Dávid Anitának, a Biblikus Figura Alkotóműhely életre hívójának a szakszerű vezetést.

Reméljük lesz folytatás, szóval aki kedvet kapott hozzá kövesse a Baktakéki Görögkatolikus Parókia közösségi oldalát, ahol eseményeinkről tájékozódhat.

FÉNYKÉPEK

Varga Csaba, helyettes lelkész

Címkék