Átformálni a szíveket és a világot - átadták a Karitász önkénteseinek országos elismerését

A Miskolci Egyházmegyéből Kozma László részesült az elismerésben.

a díjazottak

A Katolikus Karitász több mint tíz éve ismeri el a Caritas Hungarica Díjjal azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Idén 36 önkéntes részesült az elismerésben, amelyet október 15-én, adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten.

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica Díjat, amelynek célja elismerni és értékelni a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való buzdítás.

Egyházmegyénk díjazottja, Kozma László a Kazincbarcikai Görögkatolikus Parókia karitászcsoportjában immár tizenkét éve támogatja a szegények szolgálatát. Fáradhatatlan munkabírással, idejét nem sajnálva vezeti a hetente több alkalommal megvalósuló ételosztásokat. A kézzel fogható segítség mellett derűs szavaival is megajándékozza a nélkülözőket, ezáltal is tanúságot téve emberszerető Istenünkről. Karitatív munkájában elmélyült szentségi élete és házastársa támogató szeretete is segíti.

a díjazott átveszi a díjat

Zagyva Richárd, a Karitász országos igazgatóhelyettese így köszöntötte a díjazottakat: az elismerést kiérdemlő önkéntesek a Karitász tevékenysége során kiemelkedő módon és rendszeresen segítik embertársaikat. „A karitatív munkának sok oldala van. És ők minden oldalát önkéntesen vállalták és töretlenül végzik évek, sokszor évtizedek óta. Szakítanak idejükből a családok meglátogatására, szociális helyzetük felmérésére is, hogy a legjobb helyre jusson a segítség. Betegeket, magányos időseket látogatnak és fizikai, valamint lelki támogatással nyújtanak segítséget számukra. Szembesülnek az emberek kétségbe esésével, fájdalmával és türelemmel, reményt nyújtva ott állnak mellettük.

Az önkéntesek nevében dr. Lehelné Szentjóby Ildikó, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász önkéntese beszélt, kiemelve, hogy a segítségnyújtást családjában tanulta, megtapasztalva, hogy jót tenni jó. Önkéntestársai figyelmét arra hívta fel többek között, hogy tetteikkel tudják átformálni a szíveket és a világot.

Forrás: Katolikus Karitász, Magyar Kurír

Címkék