A szíriai görögkatolikus testvérek köszönő levele

Al-Dmeine falu lakosai köszönő levelet írtak magyar görögkatolikus testvéreiknek, hogy adományukból megújulhatott a templomuk. Alább közöljük a teljes levelüket.

templom

A Magyar Görögkatolikus Egyház részére 

Kedves Nagylelkű Magyar Adományozók! 

Al-Dmeine al-Sharqiyya egyházközségének pasztorális bizottsága  a település nevében hálásan köszöni újbóli szívélyes segítségeteket, azt a 6120 dollárt, melyet Fülöp metropolita adott át nekünk 2019 augusztusában.  

Hálás szívvel tudatjuk, hogy templomunk felújításának külső munkái befejeződtek, jelenleg a beltér helyreállítási munkálatai folynak - szintén a tőletek kapott nagylelkű adományból. Amint tudjátok, a templom közösségünk szíve és lelke, felújítása reménnyel tölti el szívünket, mivel szimbolikus és anyagi értéke felbecsülhetetlen számunkra. 

/Al Dmeine falu temploma karácsonyi kivilágításban/

/Al Dmeine falu temploma karácsonyi kivilágításban/

Tájékoztatunk Benneteket arról is, hogy a Tőletek kapott pénzből négy oktatási intézményünk téli fűtését is biztosítani tudtuk, ez egyenként 300 liter fűtőolajat jelent. A teljes tanári kar, minden dolgozó és a diákok - különösen a gyermekek - hálásan köszönik a meleget, mellyel ezen a hideg télen megtöltöttétek az épületeket. 

Egész településünk nevében köszönjük a segítségeteket. Imáinkba foglalunk Benneteket. 

Áldott karácsonyt kívánunk mindannyiótoknak! 

Al-Dmeine al-Sharqiyya

2019. december 20. 

George Haskour                      Bushra Arouk                                         Akram Tly

parókus                      az egyházközség világi elnöke      polgármester, egyházközségi képviselő

Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék