A Nagy Titok

A Nagy Titok rendezvénysorozat keretében Andrea Bocelli november 5-én koncertet ad a budapesti Szent István-bazilikában. A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Andrea Bocelli

Az Irgalmasság Szentévének keretében, néhány nappal az Amoris Laetitia (a Szeretet Öröme), a családról szóló pápai buzdítás megjelenése után Vincenzo Paglia érsek, a Család Pápai Tanácsának akkori elnöke, és a világszerte ismert előadóművész, Andrea Bocelli bejelentette „A Nagy Titok: A család evangéliuma, az emberiesség iskolája korunkban” rendezvénysorozat 2016-os programjait, amelyet a milánói CitySound & Event szervez.

A tavaly májusi rendkívüli, a barcelonai Sagrada Familia-bazilikában tartott első koncert után ebben az évben A Nagy Titok más európai nagyvárosok székesegy­házaiba is megérkezik. Május 27-én a krakkói Szent II. János Pál központban, majd november 5-én a budapesti Szent István-bazilikában kerül megrendezésre.

Az időpontok bejelentésekor Paglia érsek kiemelte: „A Nagy Titok projekt a szeretet örömét és a család értékét szeretné a középpontba állítani a világi és az egyházi közösségekben.

A programsorozat keretében Andrea Bocelli széles zenei körből válogatott darabokat ad elő, ismert helyi zenészek és énekesek kíséretében. Az előadóesten a koncert mellett a Szentszék képviseletében érkezett vendég, és a helyi érsek a gondolatai és tanításai is helyet kapnak.

Budapesten Andrea Bocellit az Óbudai Danubia Zenekar és a Vox Humana Énekkar kíséri. Az evangelizációt – a vatikáni küldött mellett – Erdő Péter bíboros tartja.Az eseményen való részvétel ingyenes – viszont a Szent István-bazilika korlátozott befogadóképességére tekintettel – a jegyek beszerzése előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a www.ilgrandemistero.com honlap jelentkezési felületén van lehetőség október 14-én, pénteken reggel 8:00 órától. Az ezen idő előtt érkezett jelentkezéseket az olasz szervezők nem tudják elfogadni. (Szintén az olasz szervezők kifejezett kérésére a program nem lesz a Szent István téren kivetítve illetve kihangosítva.)

A program hivatalos sajtókonferenciája során Andrea Bocelli kiemelte: „Abban hiszek, hogy a keresztény üzenet aktív és örömteli tanúsága nem csak kiváltság számunkra, de kötelességünk is: minden lehetőséget meg kell ragadnunk annak megosztására. Úgy vélem, hogy a zene egy rendkívül erőteljes eszköze a hitnek, a szent zene interpretálása és hallgatása is az imádság egy elmélyült formája. Ezeken az alkalmakon rendkívüli lehetőséget kapunk hitünk megtapasztalására és gazdagítására, amikor átéljük azokat a felemelő pillanatokat, amelyek a zenehallgatás és az isteni irgalmasság szolgálóinak, Isten népe pásztorainak igehirdetése által eltöltenek minket.”

Címkék