30 éves jubileumot ünnepeltek az Avason

Idén ünnepelte felszentelésének 30. évfordulóját a Miskolc-Avasi Isteni Ige templom és Szent Jánosról elnevezett görögkatolikus kápolna. A jubileumról háromnapos programsorozat és hagyományos búcsúi ünnepség keretében emlékezett meg a görögkatolikus közösség szeptember 23-25 között.

körmenet

Péntek este vecsernyével vette kezdetét a háromnapos eseménysorozat, amelyet Boronkai József parókus előadása követett a közösség megtartó erejéről és perspektíváiról.

vecsernye

Szombaton családi napot tartottak az avasi görögkatolikusok közös főzéssel, kvízjátékkal és táncházzal, amelyen a Számadó Zenekar húzta a talpalávalót és Boncsérné Szinai Tünde néptáncpedagógus mutatta be a táncokat.

Számadó zenekar

A vasárnap 10 órakor kezdődő ünnepi Szent Liturgián Orosz Atanáz püspök atya biztatta gondolataival a közösséget. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel az egyházközség korábbi parókusai, a jezsuita rend szerzetesei, köztük P.Vízi Elemér, a jezsuita rend magyar rendtartományának provinciálisa, valamint görögkatolikus paptestvérek a Miskolci Esperesi Kerületből.

az avasi templomban szolgáló és szolgált papok

A közösen megélt ünnep a visszatekintés mellett lehetőséget adott arra is, hogy a közösség megerősödve, újabb lendülettel tekintsenek a jövő kihívásaira.

 

Fotók: Miskolc-Avasi Görögkatolikus Parókia közösségi oldala

Szöveg: Boronkai Edina