Ferenc pápa

Ferenc pápa, a hierratchák és a kispapok

Ferenc Pápa üzenete a hivatások 59. világnapjára

Ferenc pápa "Az emberi család építésére kaptunk meghívást" címmel írt üzenetet a hivatások világnapjára. A Szentatya üzenetét az alábbiakban olvashatják.
Húsvét negyedik vasárnapja a hivatások világnapja. A Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a papokhoz, szerzetesekhez és minden hívőhöz ezen a napon. Az alábbiakban közöljük Ferenc pápa a hivatások 59. világnapjára írt üzenetét, "Az emberi család építésére kaptunk meghívást" címmel.

Mária szobor

Ferenc pápa felajánló imája Mária Szeplőtelen Szívének

Március 25-én, pénteken, a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének. A Vatikán hivatalos oldalán 29 nyelven tették közzé a felajánló ima szövegét március 23-án. Az alábbiakban közöljük a teljes magyar nyelvű fordítást.

fiaral

Ferenc pápa üzenete a XXXVI. ifjúsági világnapra

Az ifjúsági világnapot - amelyet Szent II. János Pál pápa kezdeményezett - Ferenc pápa tavalyi döntése értelmében 2021-től évente virágvasárnap helyett Krisztus király vasárnapján fogják megtartani az egyházmegyékben. Az idei ifjúsági világnap témája:"Kelj fel, és légy tanúja annak, amit láttál!" (vö. ApCsel 26,16)

Ferenc Pápa

Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára

Idén az Egyházban a szegények világnapját november 14-én tartjuk. Ferenc pápa a világnapra írt üzenetét tesszük közzé, amely „Szegények mindig lesznek veletek” (Mk 14,7) címmel jelent meg.

Ferenc pápa

Ferenc pápa köszönőlevelet küldött a magyar püspököknek

Ferenc pápa a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének, Veres András püspöknek címzett levelében köszönetét fejezte ki az MKPK tagjainak is az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és a pápalátogatás előkészítéséért. A Szentatya olasz nyelvű levelének magyar fordítását teljes terjedelmében közreadjuk