Ferenc pápa

Dobos András

Pápai kinevezés

Dobos Andrást a keleti egyházak dikasztériumának liturgiával foglalkozó különleges bizottságának tanácsadójává nevezte ki Ferenc pápa

Ferenc pápa

Ferenc pápa üzenete október 2-án

Október 2-án a Szentatya olyan súlyosnak ítélte a háborús helyzetet, hogy nem mondott elmélkedést a vasárnapi evangéliumról, hanem a tűzszünet elérése és a nukleáris katasztrófa elkerülése érdekében minden diplomáciai eszköz felhasználására szólított fel. „Megegyezésen alapuló, igazságos és stabil megoldást” sürgetett.

erdő

Szeptember 1. – az egyházi év kezdete

Szeptember 1-jén nemcsak a tanév kezdődik el, a bizánci egyházban ekkor veszi kezdetét a liturgikus év is. Ferenc pápa erre a napra teremtésvédelmi imanapot hirdetett.

Ferenc pápa, a hierratchák és a kispapok

Ferenc Pápa üzenete a hivatások 59. világnapjára

Ferenc pápa "Az emberi család építésére kaptunk meghívást" címmel írt üzenetet a hivatások világnapjára. A Szentatya üzenetét az alábbiakban olvashatják.
Húsvét negyedik vasárnapja a hivatások világnapja. A Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a papokhoz, szerzetesekhez és minden hívőhöz ezen a napon. Az alábbiakban közöljük Ferenc pápa a hivatások 59. világnapjára írt üzenetét, "Az emberi család építésére kaptunk meghívást" címmel.

Mária szobor

Ferenc pápa felajánló imája Mária Szeplőtelen Szívének

Március 25-én, pénteken, a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének. A Vatikán hivatalos oldalán 29 nyelven tették közzé a felajánló ima szövegét március 23-án. Az alábbiakban közöljük a teljes magyar nyelvű fordítást.