Vendégek a Főegyházmegyéből

A Miskolci Egyházmegye Püspöki Hivatalának munkatársaihoz a Hajdúdorogi Főegyházmegye munkatársai érkeztek látogatóba.

csoportkép

A Metropólia főpásztorai kezdeményezésére indult egy találkozó-sorozat, melynek célja, hogy a püspökségeken az azonos területeken tevékenykedő munkatársak személyesen is megismerjék egymást. Október 6-án a Miskolci Egyházmegye hivatalának dolgozói fogadták a Hajdúdorogi Főegyházmegye munkatársait.  

imaóra

A látogatás az egyházmegyei hivatal dísztermében végzett imaórával kezdődött. Majd a Debrecenből érkezett munkatársaknak alkalmuk nyílt az azonos területen tevékenykedő miskolci kollégák irodáiba betekinteni. A látogatás ezután a Székesegyházban folytatódott, ahol Szemerszki Mihály parókus köszöntötte a vendégeket, és Atanáz püspök mutatta be az újonnan kifestett templomhajó falfestményeit.  

az ortodox templomban

Innen közös séta vezetett az ortodox Szentháromság templomba. A templom történetét, különösen is az ott található ikonokat Tóth István, az ortodox múzeum munkatársa nagy szakértelemmel mutatta be. Az egyházközség jelenlévő tagjai pedig megkínálták a vendégeket harapnivalóval és szeretetük nyilvánvaló kifejezésével.    

Fülöp atya

A munkatársak rövid közös kirándulás végén, Miskolctapolcán köszöntek el egymástól újabb találkozások reményében.  

Címkék