Templomfelkereső túra

Dátum
Hely
Miskolci Egyházmegye

Imádságra és egyben játékra is hívunk kicsiket-nagyokat egyházmegyénk centenáriumi évében

teljes logo

Templomfelkereső túra a Miskolci Egyházmegye centenáriumi évében

100 éves Egyházmegyénkben megannyi gyönyörű templom található. A centenárium kapcsán szeretnénk biztatni a felnőtteket és a gyermekeket, hogy látogassanak meg minél több templomot, ott imádkozzanak. Ennek igazolására, a mellékletben is megtalálható igazolólapon, a parókia vagy a templom pecsétjét is szükséges begyűjteni.

Az igazolólapokat Pünkösdig, 2024. május 19-ig,  juttassák el:

-  postai úton a Miskolci Egyházmegye Püspöki Hivatalába, 3503 Miskolc Pf. 111.

- emailen a missziosiroda@gmail.com címre küldve

- vagy személyesen is leadható a Missziós Irodában (Miskolc, Szeles u. 35.)

Minden esetben kérjük a beküldő(k) nevét és elérhetőségét feltüntetni az igazolólapon.

A legszorgalmasabbak templomlátogatók – amellett, hogy jobban megismerték Egyházmegyénket, még – különleges jutalomban részesülnek.

Miért érdemes útra kelni? 


Az imádság és zarándoklat lehetősége mellett a Miskolci Egyházmegye számos titkot és különleges helyet rejteget. Annak ellenére, hogy Magyarországon a második legkisebb lélekszámú katolikus egyházmegye, mégis két vármegye területén helyezkedik el, hazánk egyik legvonzóbb turisztikai területén. Két nemzeti park és öt híres borvidék  is van a vidéken.  A mintegy hatvan parókiához és szervező lelkészséghez, még ennél is több görögkatolikus templom tartozik. Hazánk legmagasabban fekvő templomai is itt épültek.  Az imádságra buzdító ikonok és ikonosztázok  között a legrégebbiek 16. századból valók, de a későbbi évszázadok művészeti irányzatai is fellelhetők, egészen napjainkig.  Utunk során megannyi  római- és görögkatolikus kegyhelyre is bukkanhatunk.
 

Miskolci Egyházmegye története évszámokban:

Trianon,azaz 1920 után, hazánk államhatárai megváltoztak. Közel harminc egyházközségünket az új határok elválasztották a püspöki székhelyétől. Ezeket az egyházközségeket az Apostoli Szentszék 1924-ben Apostoli Kormányzóságba (Exarchátusba) szervezte. Az Exarchátus területe 2011-ben megnövekedett, majd 2015-ben egyházmegyei rangra emelkedett. (A Miskolci Egyházmegye történetéről bővebben a linkre kattintva olvashatnak)

 

 

Címkék
Csatolmány