Tehetséggondozás a Fáyban

A Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola három tehetségsegítő pályázatot is elnyert a Nemzeti Tehetség Program keretében. A program a matematika, angol nyelv és sport területen tehetséges tanulók felismerését és további fejlesztését tette lehetővé.

középiskolai oktatás

Keressük a lehetőséget!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatokat hirdetett meg.  A Nemzeti Tehetség Program keretében iskolánk, a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola három tehetségsegítő pályázatot is elnyert matematika, angol, egészség és sport témakörben, melyeknek célja a tehetségsegítés fejlesztése, kibontakoztatása, a tehetség azonosítása.

A tehetségsegítő programok közül a Látvány és matematika című program (NTP-MTTD-15-0191) nemrég fejeződött be. E tehetséggondozó program célja az volt, hogy diákjaink olyan ismeretekhez jussanak, amelyek a hagyományos tananyagon túlmutatnak, illetve olyan szoftvereket ismerjenek meg, amelyeket az életben a későbbiek folyamán is tudnak használni, amelyek által térlátásuk, térszemléletük fejlődik.

A jó gyakorlatok a prezentációtechnikában című angol tehetségprogramunk (NTP-KKI-B-15-0131) során olyan komplex tudás elsajátítása volt a cél, mely nem csupán interperszonális, interaktív, de ugyanakkor innovatív is, amelyet a szokásos keretek között a középiskolai oktatásban nem tudnak a diákok elsajátítani.  A tanfolyam elvégzése után a tanulók önállóan készítették el a prezentációikat, amelyeket a különböző technikák elsajátítása révén elő is adtak a csoport előtt.

A harmadik tehetségprogramunk, amely Sport- és egészségnap a Fáyban címen futott (NTP-SR-15-0064), az egészséges életmódra, sportra hangolást tűzte ki. Iskolánkban, a  Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskolában egészségügyi vizsgálatok voltak és véradást is szerveztünk. A rendezvényen a különböző sportágak bemutatásával a helyi kötődés erősítése, sikeres sportolókon keresztül a példamutatás és az eredményorientáltság erősítése volt a célunk. Illetve, hogy a diákok kedvet kapjanak a sportokhoz, több tanuló kapcsolódjon be a sportági edzésekbe.

Ezen pályázatoknak köszönhetően – reményeink szerint – a diákok figyelmét sikerült felhívnunk az értékek, a tehetség megbecsülésére és kiaknázására.

Címkék