Segíts nekünk, hogy segíthessünk!

Adománygyűjtésre biztatnak a miskolci szakkollégisták, mellyel a monoki iskolásokat szeretnék támogatni. Az adományokat november végéig várják szeretettel.

plakát

Mi, a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium egyetemista hallgatói szeretnénk visszaadni azt a segítséget, amit mi kaptunk a a tanulmányaink alatt. Ezt egy adománygyűjtési akcióval szeretnénk megtenni. Volt szakkollégistánk, aki pedagógusa és munkaközösség vezetője a Monoki Kossuth Lajos Általános Iskolának, jelezte felénk, hogy mennyire hátrányos helyzetűek az egyébként rendkívül tehetséges, szorgalmas diákjai. Mi magunk nagyon jól tudjuk, hogy mennyit jelent egy apró segítség is ahhoz, hogy erőre kapjunk és motiváltak legyünk a tanulásban, mely az egyetlen kitörési út a szegénységből.

Kövesd az oldalunkat, ahol igyekszünk bemutatni az iskola tanulóit, hogy megismerhesd őket te is!

Az adománygyűjtéssel nemcsak segíteni szeretnénk, a közel 60 gyermek ünnepét szebbé tenni, hanem személyes példaként irányt mutatni számukra egy szebb jövő felé. Segíts nekünk, hogy segíthessünk!

Amire a 6 és 15 év közötti gyerekeknek szüksége lehet:

- őszi/téli ruházat

- meleg takarók, plédek

- tisztítószerek, tisztálkodási szerek

- tanszerek, taneszközök

- gyermek és ifjúsági könyvek

- játékok

- édesség (Mikulás csomagok összeállításához)

Az adományokat az alábbi gyűjtőpontokon adhatják le 2022. november 30-ig:

- Görögkatolikus Roma Szakkollégium, Miskolctapolca (Görömbölyi u. 24.) hétköznaponként 08:00 és 16:00 között

hétvégén, előre egyeztetett időpontban

- Miskolci Egyetemi Ökumenikus Lelkészség, Miskolc-Egyetemváros B1-C1 épület II. emelet

hétfő 14:00 – 16:00 között

kedd 11:00 – 16:00 között

szerda 14:00 – 16:00 között

csütörtök 14:00 – 16:00 között

péntek 14:00 – 16:00 között

- Görögkatolikus Missziós Iroda/ Kegytárgybolt, Miskolc-Belváros (Szeles u. 35.) hétköznaponként 10:00 – 12:00 között

- Avasi Közösségi Kávézó, Miskolc-Avas (Szentgyörgy út 42-44)

hétköznaponként 09:00 - 16:00 között

Az összegyűjtött adományokat 2022. december 5-én adjuk át személyesen az iskolának egy kis Mikulás ünnepség keretében.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatos kérdésekkel keress minket az alábbi elérhetőségeken, vagy https://www.facebook.com/profile.php?id=100087245150533 a Facebook oldalunkon:

Telefonszám: +36 30 723 1005

E-mail: gkciganyszakkoli@gmail.com

 

Rólunk:

A Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon szervezeti egységeként működő Görögkatolikus Roma Szakkollégium Miskolc-Tapolcán 2011 szeptemberétől végez tehetséggondozó és hátránykompenzáló tevékenységet a hátrányos helyzetű roma és nem roma hallgatók számára a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tagjaként.

A Miskolci Egyetemmel szorosan együttműködő Szakkollégium olyan hallgatókat fogad tagjai közé, akik az Egyetem hallgatói, és akik felvállalják azt a társadalmi küldetést is, amely hosszú távon a romák felemelkedésének és a roma-magyar együttélésnek a segítését jelenti. A közéleti-társadalmi szerepvállaláson túl a Szakkollégium működésének célja az is, hogy hallgatóit saját szakterületükön kimagasló teljesítményhez segítse, tehetséggondozó és szükség esetén hátránykompenzáló tevékenységet végezzen. Mindezek érdekében egy komplex és minőségi szakmai programot működtetünk, mely moduláris képzéseket, idegen nyelvi oktatást, mentori rendszert, egyéni korrepetálást és tehetségfejlesztő foglalkozásokat, a szakkollégisták szervezett közösségi szolgálatát és számos tudományos és közösségi rendezvényt foglal magában személyes odafigyelés mellett.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi hálózaton belül megalakult a kollégiumok Hallgatói Önkormányzatának vezetőiből egy önszerveződő csapat.

A szerveződés céljai között szerepel a különböző városokban található szakkollégiumok szorosabb kapcsolatának a kiépítése. Ezáltal az egyik fő cél, hogy összefogva 9 különböző városban népszerűsítsük főként a hátrányos helyzetű diákok számára a továbbtanulást, mint lehetőséget.

A csapatunk első akciója egy adománygyűjtés lett, mivel mi is szeretnénk valahogy segíteni és egyben kifejezni a hálánkat, hogy minket, szakkollégistákat is támogatnak és motiválnak a hálózaton belül.

Az adománygyűjtésünk lényege, hogy a különböző városokban az adott szakkollégium által választott rászoruló személyek, vagy intézmény az ünnepek alkalmával ne nélkülözze a Mikulás által hozott ajándékot.

A mikuláscsomagok mellett, igyekszünk ki-ki a saját csapatának igényei szerint, ruhát, meleg plédeket, élelmiszert, tanszereket gyűjteni.

Minden szakkollégium egy általa már korábbról ismert - mentorálás, korrepetálás miatt - segítségre szoruló rétegnek kér támogatást.

Reméljük, hogy nem csak az ünnepek közeledte miatt, de aki teheti, segít nekünk abban, hogy ezeknek a gyerekeknek, családoknak lehessen egy szép és nélkülözésmentes Mikulás ünnepe.

Budai Katalin, HÖK elnök