Pedagógusok hálaadása Sajópálfalán

A Miskolci Egyházmegye köznevelési és szakképző intézményeinek pedagógusai idén is összegyűltek Sajópálfalán Keresztelő Szent János születése előünnepén, hogy hálát adjanak az idei tanévben kapott kegyelmekért, megerősítésekért. Ugyanakkor ezen a napon már hagyományos módon a Miskolci Egyházmegye által alapított díjak kiosztására is sor került.

díj

A vírus helyzetre való tekintettel nem tudott minden pedagógus részt venni ezen az ünnepi alkalmon a nagy zsúfoltság elkerülése érdekében, valamint az óvodai dolgozók is majd egy külön rendezvényen tudnak hálát adni az idei nevelési évért. Ennek ellenére szépen megtelt a sajópálfalai kegytemplom. Hálás szívvel énekeltük közösen az ünnepi nagyvecsernye énekeit.

A szertartást Juhász Géza első helynök atya vezette, aki egyben a MEKIF lelki igazgatója is. Atanáz püspök homíliájában  a vecsernyében elhangzott Izajás próféciából kiindulva Keresztelő Szent Jánost állította a pedagógusok elé példának, aki az Úr útját egyengeti. Az próféta mentalitását átvéve a jelen pedagógusok számára is kihívás, hogy nekik kisebbedni, a tanítványoknak növekedni kell.

Papp Zoltán, Orosz Atanáz, Bialkó Mária

A vecsernye után püspök atya Bialkó Mária igazgató asszonnyal és Papp Zoltán oktatási referenssel együtt közösen osztotta ki az egyházmegyei díjakat. (Méltatások a mellékletben)

  • Keresztelő Szent Jánosról nevezett nevelésért díjban részesült Béres Gáborné tisztelendő asszony, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola tanító-hittanár szakos pedagógusa.

Béres Gáborné

  • Szent Imre díjban részesült Köles István, 3/11-es mezőgazdasági gépész tanuló, a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja.

Köles István

  • Szent Katalin díjban részesült Gyapjas Dávid 8. osztályos tanuló a Szent Miklós Általános Iskola és Óvoda tanulója.

Gyapjas Dávid

Püspöki Dicséretben részesültek:

  • Bodnár Margit tanító Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda
  • Majoros Mihály Péter oktató, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Rákné Lendák Ágnes gazdasági vezető, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

csoportkép

A vecsernye után a zarándokház udvarán várta a résztvevőket egy kis agapé, ami egyben találkozási lehetőség is volt.

Papp Zoltán, oktatási referens

FÉNYKÉPEK

Címkék
Csatolmány