Nyárnyitó gyermeknap Garadnán

Június utolsó napján tartottak nyárnyitó gyermeknapot a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény hálózatában nevelkedőknek.

gyereknap

Egy év kihagyás után, újra több száz gyermek önfeledt játékával telt meg a garadnai sportpálya. A gyermeknapi rendezvény most is a templomban, imaórával kezdődött.

"Kéréssel és hálával is jöttünk most a templomba" – fogalmazott Tyukodi Attila atya. Hálával, mert igen nehéz hónapok állnak mögöttünk, de Isten kegyelméből újra itt lehetünk, és kérjük, hogy mindazt megadja nekünk ma, ami az örömteli és szép nap eltöltéséhez számunkra szükséges, mondta Attila atya, a fenntartó egyházmegye képviselője.

a templomban

A rendezvény hivatalos megnyitója már a garadnai sportpályán volt. Orosz Atanáz püspök hálás szívvel mondott köszönetet a nevelőszülőknek és nevelőknek az elmúlt tizenhat hónap alatt hozott óriási áldozatért, ami után újra egészségesen és jó lélekkel tudjunk találkozni, és nem utolsó gyermekeknek, a járványhelyzetben tanúsított engedelmességéért is.

Atanáz püspök

„Nyár elején mindenki keresi, hogyan lehetne a legboldogabb” – mondta Atanáz püspök a megnyitón. Kinek-kinek ez más helyszínt és elfoglaltságot jelent, de a „legnagyobb boldogság az, ha az ember jó szívvel tud adni.” – tette hozzá, majd a Regőczi Alapítvány munkájára hívta föl a jelenlévők figyelmét. Az alapítványt idén Magyarország köztársasági elnöke, Áder János hívta életre azzal a céllal, hogy azon gyermeknek nyújtson segítséget, akik a járvány ideje alatt veszítették el szüleiket. Püspök atya az alapítvány névadója, Regőczi István atya munkásságára is kitért, aki életét számos viszontagság árán, az árván marad gyermekek segítésére tette föl. A köszöntő végén azt a kívánságot fogalmazta meg a főpásztor, hogy a nyár folyamán a boldogságnak fent említett formáját is legyen alkalmunk megtapasztalni.

díjátadás

Ivancsóné Hajas Ágnes igazgató asszony nyújtotta át az elmúlt év kimagasló eredményeiért járó elismeréseket. Összesen harmincnégy gyermek részesült jutalomban kiváló tanulmányi eredményért, példamutató szorgalomért, a közösségért végzett odaadó tevékenységért, kimagasló versenyeredményért, sikeresen megszerzett szakmai vizsgákért, sporteredményekért.

A színpadon zenével folytatódott a délelőtti program; előbb a megyaszói gyerekek adtak kisebb koncertet. A  dalok szövegeit a közönség is együtt dúdolta a hernádvécsei fiatalok előadása közben. A sportpálya egy–egy pontján a számos kézműves foglakozás, vetélkedő és játék közt mindenki megtalálhatta a számára leginkább boldogságot jelentő elfoglaltságot és közösséget. 

FÉNYKÉPEK

Címkék