Karácsonyi lelki nap az óvodában

Karácsonyra készülődve tartott lelki napot az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda

lelki nap

2018. december 15-én a sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda lelki napot tartott a karácsonyi ünnepekre való ráhangolódás jegyében.

Az elmélkedések helyszíne az óvoda volt, melyen minden óvodai dolgozó részt vett. Páll Miklós atya óvodalelkészünk meghívására az elmélkedéseket Dr. Gyurkovics Miklós atya, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola oktatója tartotta.

Gyurkovics atya előadásában más megközelítésben tapasztalhattuk meg Mária fogantatásának körülményeit. Az előadás mondanivalója mélyen megérintett bennünket, hiszen betekintést nyerhettünk az ókori zsidó világ törvényeibe, melyek ugyancsak megnehezítették Mária gyermekvállalását.

előadás

Az elmélkedés második részében az atya párhuzamot vont a kis Jézus születésének körülményei és édesanyja világra jövetele között. A hallottak és az atya által elmesélt történetek mindnyájunk számára mélyebb tartalmat nyertek.

Ezt követően mindnyájan átmentünk a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Templomba, ahol részt vettünk az esti szent liturgián.

A lelki nap üzenetét mindnyájan továbbvisszük az adventi felkészülésünk során.

Ezúton kívánunk Istentől Megáldott Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Boldog Új Esztendőt!

Gulácsi István Gáborné, óvodavezető-helyettes

Páll Miklós, óvodalelkész                             

Tóth Ottóné, óvodavezető                           

 

Címkék