„Jó nekünk itt lenni…”

Közösségépítés, emberi kapcsolatok megerősítése - Ózdon vendégeskedett a homrogdi parókia

a vecsernyén

Egyházmegyénk centenáriumi eseményei között minden nap egy-egy kijelölt templomban imaórára gyűlnek össze közösségünk tagjai, emellett a találkozásra lehetőséget adott a jubileumi római zarándoklaton való részvétel, de ugyanígy az emberi kapcsolatok megerősítésére szolgálnak azok a közös programok, melyeket egyházmegyénk kisebb-nagyobb parókiái szerveznek közösen.

lecsófőzés

Hagyományos nyári programunk közé tartozik az augusztus 6-i előesti vecsernyét követő közös lecsó főzés, amelyet ebben az évben már hatodik alkalommal tartunk meg az ózdi parókiánk udvarán. Ebben az esztendőben az esemény különlegességéhez hozzájárult, hogy nem csupán ózdiak, hanem a Homrogdi Görögkatolikus Parókia tagjai is részt vettek ünnepünkön.

a templomban

A közösen elimádkozott vecsernyét követően, egy nagy sátor alatt volt lehetősége megismerkedni közösségeink tagjainak. Az estébe nyúló beszélgetések során, hamar fény derült a közös kapcsolódási pontokra, hiszen akár az acélipar, akár középiskolás és egyetemi iskolai szálakon keresztül, többszörös kötődés is van közösségünk tagjai, családjai, baráti társaságai között.

beszélgetés

Parókiánk idén ünnepli megalapításának 80. évfordulóját. Felemelő érzés volt rácsodálkozni, hogy Homrogdon, már 240 éve, pontosan háromszor ennyi ideje van görögkatolikus közösség. A régi emlékek felelevenítése,  a jelenben megtapasztalt isteni kegyelmekre való odafigyelés, és a jövőbeni tervek mindannyiunkat megerősítettek abban, hogy érdemes vállalni az apostolokkal együtt az út terhét. Hogy mi is bátran kimondhassuk nap, mint nap Krisztus közelségében, hogy „Uram, jó nekünk itt lenni.”

Bodnár Dániel parókus

FÉNYKÉPEK: Ózdi Görögkatolikus Parókia közösségi oldala

Címkék