Jó adni

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola által gyűjtött adományok első része már célba ért

útikereszt

Az iskola közössége fogott össze, hogy segítő kezet nyújtson a magyar-ukrán határ mentén rászorulóknak. A hétfőn délelőttre összegyűlt adományokat már el is szállították Kárpátaljára. Érkezett felajánlott élelmiszer, játékok és ruhaneműk is. Az edelényi iskolában szülők, nagyszülők, gyerekek, tanárok, az oktatást segítők közösen mintegy 450 darab szendvicsen készítettek el és csomagoltak be.

szendvicseket készítenek

A miskolci- és nyíregyházi egyházmegyei karitász közreműködésével Nyíregyházára, Tiszabecsre, Záhonyba és Palágykomorócra szállították az adományokat, itt Szkoropádszky Péter parókus fogadta hálás szívvel a felajánlásokat.

a palágykomoróci templomban

Barta József, az edelényi általános iskola igazgatója elmondta, hogy nagy örömükre továbbra is érkeznek adományok, így a hét folyamán újabb szállítmányt tudnak útnak indítani. „Istennek hála a kollégák és a szülők összefogása példátlan!” – fogalmazott igazgató úr.

a teherautó rakománya

Nem csak tárgyi, hanem pénzbeli adomány is érkezett, ezt szintén az egyházmegyei karitász szervezetein keresztül juttatják majd el a szükségben lévőknek.

Hálásan köszönjük minden adományozó jólelkűségét!

Címkék