Gyalogos zarándokok indultak az Illés búcsúra

Negyedik alkalommal indultak ma reggel máriapócsi zarándoklatra a helyi görög katolikusok. A hat napig tartó, több mint 180 km-re lévő zarándokhely századok óta a magyar görög katolikusok egyik központja. Orosz István atyának ezúttal 11 kísérője akadt, akik között van, aki először indult útnak.

Zarándok férfiak
Zarándok táska

Imaórát tartottak vonulásuk megkezdése előtt a zarándokok és kísérőik, majd a templom lépcsőjén mindenki megkapta az út során viselt pólót és a közös fotók sem maradhattak el. Orosz István atya idén ünnepli 50. születésnapját, így az idei zarándoklat többet jelent számára, mint az eddigiek. Ózdról immár negyedik alkalommal indul útnak.

Orosz Istvánnak 11 útitársa lesz az előttük álló hat nap során. Ahogy fogalmazott: a zarándoklaton résztvevők a jövőben már nem idegenként, hanem barátként tekintetnek majd egymásra, mert az út során átélt közös élmények és beszélgetések egy erős kötést hoznak létre közöttük. A fiúk, férfiak között van, aki többedszer indult el a 180 kilométeres gyalogútra, de olyan személy is tagja a csoportnak, aki először érzett magában késztetést a zarándoklatra. 

A zarándokokat az Olvasó épületéig többen elkísérték, onnan azonban csak a 12 férfi folytatta tovább az utat. Napi 30 kilométert gyalogolnak majd. Első megállójuk Kazincbarcika lesz, második nap Sajópálfalán töltik az éjszakát. Harmadik napon Bekecsen alszanak, ahol István atya korábban volt papi szolgálatban. Majd Tiszalök és Nyíregyháza után, szombaton érkeznek meg Máriapócsra.

Címkék