Édes otthon - rajzpályázatot hirdetett a miskolci szakkollégium

A roma szakkollégium pályázatára beérkezett alkotások az edelényi iskolában május végéig megtekinthetők

a kiállítás

A Görögkatolikus Roma Szakkollégium 'A képzelet szárnyán" címmel hirdetett rajzpályázatot általános iskolás korú diákok körében.

A téma az "Édes otthon" volt, amit szabadon választható technikával alkothattak meg a gyerekek. Igazán izgalmas volt látni, hogy mennyiféle alkotás érkezett a gyerekektől. Köszönjük a felkészítő pedagógusoknak is, hogy ilyen színvonalas alkotások készültek. Nehéz volt a zsűrinek a helyezettek felől döntenie, hiszen látszott az összes rajz mögött a nagy fokú kreativitás, valamint az alkotással töltött idő.

a kiállítás

A rajpályázat egyik célja az volt, hogy az alkotók ki tudják fejezni, milyen az édes otthon érzése, majd ezt meg is tudják mutatni a közösségnek. Nagyon örülünk, hogy ez ilyen mértékben meg is valósult. Közel tizenöt intézményből érkeztek be hozzánk az elkészült művek- összesen 58 rajz, - amiért nagyon hálásak vagyunk. Ezek között voltak általános iskolák, tanodák és lakásotthonok is.

A kiállítás helyszínéül az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola szolgált. A megnyitó beszédet Gál András igazgatóhelyettes úr mondta, aki kifejezte örömét a sokszínű alkotásokért. A köszöntő beszédet Makkai László görögkatolikus atya, a szakkollégium igazgatója mondta, aki kiemelte, hogy ma nincs vesztese, csak nyertesei vannak a versenynek.

A díjakat a kollégium munkatársai adták át ,Juhász Fanni, aki a rendezvény házigazdája is volt, valamint Visegrádi Viktória.

Nagyon szépen köszönjük a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola igazgatójának Bartha Józsefnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy a kiállítás az iskolában megtekinthető legyen. Valamint köszönjük a gyerekeknek és a pedagógusoknak a megnyitón bemutatott színvonalas előadásokat!

díjátadás

Díjazottjaink:

1.helyezett: Horváth Hajnalka Erika- Kossuth Lajos Általános Iskola, Monok

2.helyezett: Tamás Lilla- Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola

3.helyezett: Dányi Patrícia Dorina- Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola, Múcsony

Különdíj: Szendrei Viktória- Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény, Hernádvécse

Szívből gratulálunk a díjazottaknak, és nagyon szépen köszönjük minden résztvevőnek a beküldött alkotásokat!

A rajzokat még egy hétig tekinthetik meg az érdeklődők az iskola aulájában!

A program az NTP-SZKOLL-22-0006 azonosítószámú projekt keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

Szöveg és fotók:Görögkatolikus Roma Szakkollégium

Címkék