Családi nap - versenyekkel

A hernádvécsei Jelenlét Ponton most családi nap szolgálta a közösségépítés újabb lépcsőjét

kötélhúzás

A Miskolci Egyházmegye fenntartásában Hernádvécsén működő Jelenlét Ponton napi, heti, kétheti periódusokban ismétlődő programok a megszokottak. Igyekeznek azonban a munkatársak kiemelt, nagyobb rendezvényekkel is építeni a közösséget.

Április 18-án olyan esemény volt, amely egy korábbival függött össze: március végén a Víz világnapja alkalmából szerveztek kiváló hangulatú, tanulással és szórakozással egybekötött délutánt a gyerekek számára. Akkor hirdetett meg a Jelenlét Pont vízzel kapcsolatos témában szavalóversenyt, illetve rajzpályázatot.

kislány, rajzok

A település óvodás és általános iskolás korosztályából hetvennyolc (!) pályamű érkezett, ezeket – mintegy a szavalóverseny díszleteként - kiállították a családi nap délutánján. Így mindenki megcsodálhatta a gyerekek igényes rajzait.

A harmincegy szavaló szépen felkészült. Nagy öröm, hogy fiúk-lányok, kicsiktől igazi nagykamaszokig, sokan vették a fáradságot, szépen mondták el a verseket.

Ezeket végighallgatta  Orosz Atanáz megyéspüspökünk is, ugyanis a vadonatúj, szalonnasütésre és bográcsozásra alkalmas hely kialakítása is megtörtént, s püspök atya örömmel utazott ki Hernádvécsére, hogy ezt a közösségi teret megáldja. Köszönet, hogy Szűcs Béla, helyi atya és Tyukodi Attila, gyermekvédelmi intézményt fenntartó képviselője is jelen volt a liturgikus percekben.

díjátadás

Kalász Ágnes szakmai vezető meghívására a település jegyzője, Gaálné Bakos Tünde és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat területi képviselője, Kovácsné Amriskó Edit ugyancsak eljött, rácsodálkozhattak az ügyes gyerekekre, nem csak a rajzok és szavalatok, hanem a Sivák János tanár úr által kis zenei produkciót megtanuló gitárosok láttán is.

A máltaisok „mozgó játszótere” Péter és Panna irányítása mellett a délutáni sportos mozgásról, játékról gondoskodott, a hagyományőrző főzőklub asszonyai pedig ízletes ételt készítettek a résztvevők számára.

A program kiváló előkészítését, lebonyolítását a Jelenlét Pont munkatársainak, s mellettük Orosz Istvánné, Éva fejlesztőpedagógusnak, valamint Czikó Angéla óvodai mentornak köszönhetjük.

A csodálatos időjárásért pedig hálát adunk az Úrnak!

FÉNYKÉPEK

Szöveg és fotók: Orosz István Imréné

Címkék