Böjti nap Ferenc pápáért

Dátum
Hely
Görögkatolikus Metropólia

Imádkozzunk közösen a Szentatyáért!

csoportkép Ferenc pápával

Ferenc pápa magyarországi látogatása a magyar görögkatolikus egyháznak is megerősítésére szolgálhat. De csak akkor, ha mi is komolyan vesszük az előkészületet, ha imádsággal és böjttel készülünk a katolikus egyház első püspökének hazánkba érkezésére. A Magyar Katolikus Püspöki Kar által kiadott imádság napi végzésére buzdítunk mindenkit.

Ezen kívül elrendeltük, hogy a metropólia minden templomában az ekténiákat egészítsük ki a Szentlélek segítségét kérő könyörgésekkel. Most pedig, a nagyböjt vége felé közeledve közös böjti napot hirdetünk.

Minden görögkatolikus testvérünket - és természetesen másokat is, akik szívesen csatlakoznak e jóra törekvésünkhöz -,  arra buzdítunk, hogy a szent három napot megelőző napon, azaz április 5-én, nagyszerdán a böjtünket ajánljuk föl Ferenc pápa mielőbbi felgyógyulásáért, és hogy látogatása hozza meg egyházunk számára a lelki megújulást, hitbeli megerősödést, Krisztus és egymás iránti szeretetünk növekedését. Ez a böjt egyéni fölajánlás, amelynek részleteit nem rögzítjük, ki-ki a maga lehetőségei szerint, saját lelki hozzáállása alapján határozza el és tartsa azt meg.

A buzdításunk az odaadó áldozathozatalra vonatkozik, amelyet közösen ajánljunk föl egyházunk megújulása érdekében. Az idén Krisztus Urunk szenvedésére, halálára és föltámadására készülve egyben készüljünk a történelmi eseményre is!